Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 5,1% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβριο

Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών του Σεπτεμβρίου σημείωσε μείωση κατά 5,1% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ ο Δείκτης Όγκου υποχώρησε κατά 3% το ίδιο διάστημα.

Πτώση 5,1% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβριο

Υποχώρηση κατέγραψαν ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών αλλά και ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον τυπικό μήνα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών του Σεπτεμβρίου σημείωσε μείωση κατά 5,1% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015 υποχώρησε κατά 1,7%.

Αντίστοιχα, ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Όγκου του Σεπτεμβρίου εμφάνισε πτώση 3% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2015 διαμορφώθηκε 1,4% χαμηλότερα.

Πριν τη διόρθωση ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστικής περίοδος κ.λπ.) ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Σεπτέμβριο υποχώρησε κατά 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ έναντι του Αυγούστου 2015 εμφάνισε πτώση 4,8%.

Αντίστοιχα, ο Δείκτη Όγκου του Σεπτεμβρίου, πριν την εποχική διόρθωση, υποχώρησε κατά 3,2% έναντι του Σεπτεμβρίου 2014 και κατά 8,5% έναντι στου Αυγούστου 2015.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v