Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η AIG χορηγός του TradeUSA Workshop

Το σεμινάριο, υπό την υποστήριξη της AIG, πραγματοποιήθηκε στις 12/11 στη Θεσσαλονίκη και στις 26/11 στην Πάτρα, ενώ θα διοργανωθεί σε πόλεις-κόμβους ανά την Ελλάδα με επόμενο σταθμό τα Χανιά στις 14 Δεκεμβρίου.

Η AIG χορηγός του TradeUSA Workshop

Η AIG ήταν χορηγός των σεμιναρίων «TradeUSA Workshop: Prepare-Plan-Execute» που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη και στις 26 Νοεμβρίου 2015 στην Πάτρα, από το τμήμα TradeUSA του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στόχος ήταν η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τους τρόπους διείσδυσης και προετοιμασίας των επιχειρήσεων κατά την ανάπτυξη των εξαγωγών τους προς την αμερικανική αγορά, καθώς και την απαραίτητη υποστήριξη που θα χρειαστούν καθ' όλη την προσπάθειά τους.

Περισσότεροι από 60 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με εξειδικευμένους ομιλητές στο Διεθνές Εμπόριο και κυρίως στην αγορά της Αμερικής. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και o κ. Χρήστος Χασιώτης, Προϊστάμενος του Κλάδου Αστικών Ευθυνών της AIG.

Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Ασφάλιση ως εργαλείο για τη δυναμική ανάπτυξη των Εξαγωγών», ο κύριος Χασιώτης έκανε λόγο για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφάλιση στην ανάπτυξη των εταιριών με εξαγωγική δραστηριότητα. Παράλληλα μίλησε για το κανονιστικό πλαίσιο στις ΗΠΑ και για το πώς μπορεί να επηρεάσει τις εταιρίες που έχουν αποφασίσει να εξάγουν προϊόντα στη χώρα και στη συνέχεια παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τις καλύψεις που προσφέρει το πρόγραμμα Αστικής Ευθύνης Προϊόντων της AIG.

Ο κύριος Χασιώτης σχολίασε σχετικά: «Οι εταιρίες που αποφασίζουν να κινηθούν στις αγορές των ΗΠΑ, διευρύνουν την εμπορική τους δραστηριότητα αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τις ευθύνες και τους επιχειρηματικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα ειδικά χαρακτηριστικά της νομοθεσίας προστασίας καταναλωτή στις ΗΠΑ. Η AIG με το ασφαλιστήριο Commercial General Liability ανταποκρίνεται σε αυτά τα χαρακτηριστικά, καθιστώντας έτσι την ασφάλιση Ευθύνης Προϊόντος πολύτιμο εργαλείο για τη δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της εξαγωγικής επιχείρησης έναντι του αντιπροσώπου της στη χώρα υποδοχής».

Το σεμινάριο, υπό την υποστήριξη της AIG, θα διοργανωθεί σε πόλεις-κόμβους ανά την Ελλάδα με επόμενο σταθμό τα Χανιά στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v