Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα πάρετε επιστροφή ΦΠΑ από δαπάνες στο εξωτερικό

Η άμεση επιστροφή ΦΠΑ από δαπάνες που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό από κράτη με τα οποία η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία φορολογικής αμοιβαιότητας. Η εταιρία UnityFour Private Consulting House.

Πώς θα πάρετε επιστροφή ΦΠΑ από δαπάνες στο εξωτερικό

Σε μια περίοδο όπου το ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις είναι η ρευστότητα, οι οικονομικές διευθύνσεις αναζητούν τρόπους για να την αυξήσουν, επιχειρώντας να αξιοποιήσουν όλες τις εναλλακτικές.

Μία εξ αυτών είναι η άμεση επιστροφή ΦΠΑ από δαπάνες που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά σε έξοδα όπως διαμονή, σίτιση, συνέδρια, εκθέσεις, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία φορολογικής αμοιβαιότητας.

Στη χώρα μας, η υπηρεσία υποστηρίζεται από τη UnityFour Private Consulting House, η οποία είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου CashBack.

Η παρουσίαση της υπηρεσίας στα μέλη του ΕΒΕΑ έγινε την περασμένη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Επιμελητηρίου, σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, που στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων λόγω των καθυστερήσεων στην επιστροφή του ΦΠΑ στην Ελλάδα και στη χρησιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τα πλεονεκτήματά της παρουσίασαν οι TSAKIRIS-MALLAS και INTRASOFT INTERNATIONAL, δύο εκ των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τη UnityFour, κάνοντας χρήση αυτής της υπηρεσίας.

Παρευρέθηκαν οικονομικοί διευθυντές και στελέχη εξωστρεφών επιχειρήσεων από τους κλάδους των τροφίμων, της πληροφορικής, των χημικών κ.ά., στις ερωτήσεις των οποίων απάντησε ο managing partner της εταιρείας Νίκος Σιακαντάρης και ο επικεφαλής του τμήματος VAT Refund, Παναγιώτης Θλιβερός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v