Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rice (ΔΝΤ): Μετά την α’ αξιολόγηση θα αποφασίσουμε για Ελλάδα

Την επιστροφή του κουαρτέτου την επόμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Μετά τον Ιανουάριο η απόφαση αν θα βάλει «φρέσκα λεφτά» στην Ελλάδα. Ζητά μεταρρυθμίσεις και ρύθμιση χρέους.

Rice (ΔΝΤ): Μετά την α’ αξιολόγηση θα αποφασίσουμε για Ελλάδα

Το ΔΝΤ μετέχει στην επίσκεψη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του β’ σετ προαπαιτούμενων και στην α’ αξιολόγηση που θα γίνει τον Ιανουάριο. Αμέσως μετά θα αρχίσει να εξετάζει αν θα μετέχει με κεφάλαια στο πρόγραμμα της Ελλάδας, με κριτήριο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και τη λύση που θα δοθεί.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Gerry Rice απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί το ΔΝΤ και αν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η απόφαση τόνισε έχει δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις και τη μείωση χρέους, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Ταμείου τους τελευταίους μήνες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απέφυγε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις, όπως η θέση του ΔΝΤ αναφορικά με την ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών ως «αντάλλαγμα» στη μείωση των συντάξεων, ενώ απέφυγε να απαντήσει και για το εάν ανησυχεί το Ταμείο το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ εστιάζει σε πολιτικές.

Υποστήριξε παράλληλα, πως δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος, σημειώνοντας ότι αντίστοιχα φαινόμενα εμφανίζονται συχνά σε προγράμματα του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v