Σταθάκης: Μέγα ψέμα ότι είμαι κάτοχος 37 ακινήτων

Αγροτεμάχια και όχι ακίνητα οι ιδιοκτησίες, οι οποίες ανήκουν στη σύζυγό του και είναι στα δικαστήρια από το 2014, τόνισε ο υπουργός οικονομίας. Κατέθεσε δε και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για να δείξει την αξία των αγροτεμαχίων.

Σταθάκης: Μέγα ψέμα ότι είμαι κάτοχος 37 ακινήτων

Για λυσσαλέα επίθεση εκ μέρους του έκανε λόγο ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του στη Βουλή στην οποία έκανε λόγο για «μέγα ψέμα» ότι είναι κάτοχος 37 σπιτιών, απευθύνοντας αιχμές προς τη ΝΔ για το γεγονός ότι οικειοποιήθηκε την κατηγορία. 

Αφού επέρριψε ευθύνες στους δημοσιογράφους που όπως είπε, δεν διασταυρώνουν στοιχεία, ξεκαθάρισε ότι έχει τέσσερα ακίνητα, τρία εκ των οποίων είναι από κληρονομιά. «Δεν είναι ούτε 34 ούτε 44», σημείωσε.

Η σύζυγός του, τόνισε, έχει «τριαντατόσα» αγροτεμάχια από κληρονομιά, στην ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία. «Είναι στα δικαστήρια από το 2004. Αυτά έγιναν στα δημοσιεύματα ακίνητα και έγιναν και σπίτια. Σε αυτά έχει μερίδια 3 και 4%.», υπογράμμισε. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ακριβώς για αυτή τη δικαστική διαμάχη από το 2004, δεν τα δήλωσε το 2012, γιατί δεν ήξερε αν θα έπρεπε να τα δηλώσει, ενώ αναφερόμενος στην πραγματική τους αξία, είπε ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ». «Φαντάζομαι αύριο τον τίτλο στο δελτίο του Mega: '37 ευρώ πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα 37 ακίνητα ο Σταθάκης'», σχολίασε δηκτικά.

Επανέλαβε ότι προέρχεται από εύπορη οικογένεια (είμαστε 80 χρόνια στη ναυτιλία), τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία το γνωρίζει αφού και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος έχει αναφερθεί πολλάκις στην οικογένειά του και τον ίδιο.  

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, τόνισε ότι είναι ρεαλιστικός και συμβατός με τα δεδομένα. Εκανε λόγο για σταθερότητα στην εκτέλεση, για την επίτευξη των ήπιων δημοσιονομικών στόχων.

Τόνισε επίσης ότι πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο του αναπτυξιακού νόμου μετά από μεγάλη διαβούλευση.

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε ότι έγινε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, «επιτυχώς κατά τη γνώμη μας».

Η δήλωση ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 του ιδίου και της συζύγου του.










ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v