Bild: Η Αθήνα οφείλει να επιστρέψει επιδοτήσεις έως 6,5 δισ.!

Στον «κίνδυνο επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων» από την Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική Bild. 66 συμφωνημένα projects δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του 2015, τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Bild: Η Αθήνα οφείλει να επιστρέψει επιδοτήσεις έως 6,5 δισ.!

«Κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα»-«Λόγω χάους στις υπηρεσίες», είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος άρθρου στη σημερινή Bild που σημειώνει: «Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015.

Σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αθήνα έχει σχεδιάσει πολλά έργα, χωρίς να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές.

Από τα 100 πρότζεκτ που συγχρηματοδοτούνται στην παρούσα φάση και εδώ και 14 χρόνια από την ΕΕ, στα 52 (5,5 δισ. ευρώ) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (1 δισ. ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.

Η επικεφαλής της επιτροπής Ίνγκε Γκρέσλε (σ.σ. ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών) τονίζει, σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει εμπόδια στον εαυτό της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v