Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο δαπάνες μέσω κάρτας θα αναγνωρίζονται στις φορο-δηλώσεις

«Λευκός καπνός» στη διαπραγμάτευση για το σκέλος που αφορά ΓΓΔΕ, λαθρεμπόριο-φοροδιαφυγή. Μόνο οι δαπάνες που πληρώνονται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας θα αναγνωρίζονται στις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών-συνταξιούχων.

Μόνο δαπάνες μέσω κάρτας θα αναγνωρίζονται στις φορο-δηλώσεις

Μπορεί πολλά κεφάλαια της διαπραγμάτευσης να παραμένουν ανοικτά και ο χρόνος να τελειώνει αύριο το απόγευμα, ένας υπουργός όμως έφυγε το απόγευμα από τις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον δηλώνοντας ότι στο δικό του πεδίο αρμοδιότητας υπάρχει συμφωνία. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης έφυγε από τη συνάντηση που κράτησε περίπου τρεις ώρες και είπε πως συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους του ESM το πλαίσιο για τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες της νέας, πιο ανεξάρτητης ΓΓΔΕ, έχουν δρομολογηθεί οι αποφάσεις αναφορικά με τα μέτρα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, ενώ συμφωνία υπάρχει και για τα μέτρα που θα θεσπιστούν για την καταπολέμηση της απάτης με τις τριγωνικές συναλλαγές, τύπου καρουσέλ.

Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται στη Βουλή θα υπάρχει πρόβλεψη πως κάθε δαπάνη (δίδακτρα, αγορά αυτοκινήτων) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα πρέπει να γίνεται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζών, ενώ για την κάλυψη του αφορολόγητου επίσης θα μετρούν μόνο αποδείξεις για δαπάνες οι οποίες έχουν εξοφληθεί με πλαστικό χρήμα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κάθε αγορά αγαθών, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά, μέτρο το οποίο πρακτικά όμως δεν εφαρμόζεται, εγείροντας έτσι προβληματισμό για τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα ληφθούν και οι οποίες θα αναγκάζουν τα φυσικά πρόσωπα να πληρώνουν κάθε δαπάνη της δήλωσής τους με πλαστικό χρήμα ή τραπεζικές συναλλαγές.

Αλλωστε, σύμφωνα με τον υπουργό, προωθείται διάταξη στη Βουλή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν από κοινού δήλωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v