Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Υπάρχει σύγκλιση με το ΔΝΤ για τη ρύθμιση του χρέους

O επικεφαλής του ESM θεωρεί μάλλον βέβαιη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο, τονίζοντας πως προβλέπεται από νομικά κείμενα που η Αθήνα έχει υπογράψει. Χαρακτηρίζει την έγκαιρη δημιουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων σημαντική για την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αποκλείει ονομαστικό κούρεμα χρέους.

Ρέγκλινγκ: Υπάρχει σύγκλιση με το ΔΝΤ για τη ρύθμιση του χρέους
«Πρόσφατα έχει υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στη δική μας ανάλυση και σε εκείνη του ΔΝΤ» για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο ισχυρός άνδρας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι οι σκέψεις για ονομαστικό κούρεμα πρέπει να αποκλείονται, ωστόσο εξετάζεται το reprofiling του χρέους, μεταδίδει το In.gr.

Ο ίδιος εκφράζει την έκπληξή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ρόλο του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο, εξηγώντας ότι η συμμετοχή του Ταμείου, την οποία ο ίδιος θεωρεί μάλλον βέβαιη, προβλέπεται από σειρά νομικών κειμένων που η ίδια η ελληνική πλευρά έχει υπογράψει.

Ο γερμανός τεχνοκράτης δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου του 2015, θεωρεί όμως ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να υπάρξουν πισωγυρίσματα και χαρακτηρίζει την έγκαιρη δημιουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων πολύ σημαντική για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v