Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβράκια έβγαλε «ντου» της οικονομικής εισαγγελίας στη UBS

Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες με ποσά έως 12 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την οποία πήρε προ ολίγων ημερών το ΥΠΟΙΚ. Τρεις οικονομικοί εισαγγελείς εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ελβετικής τράπεζας στην Αθήνα. Αποστέλλονται... σημειώματα.

Λαβράκια έβγαλε «ντου» της οικονομικής εισαγγελίας στη UBS

Αμεσες εξελίξεις δρομολογούνται σχετικά με τη λίστα της Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Την περασμένη Παρασκευή οι οικονομικοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS και ταυτοποίησαν στοιχεία για τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς πήραν σκληρούς δίσκους και αρχεία. Η μικρότερη κατάθεση που ταυτοποιήθηκε φτάνει το 1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και την έφοδο πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Κατόπιν αυτών, δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις και η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι λόγω κατασχέσεων και προστίμων μπορεί να αποφέρει στο Δημόσιο πάνω από 2 δισ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους, ώστε να σπεύσουν να αυτοκαταγγελθούν και να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v