Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση της Προέδρου στην ομάδα Δίας

"Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύει...οκτώ της ομάδας ΔΙΑΣ πήγατε εκείνο το βράδυ στο σημείο της συμπλοκής" , εξανέστη η κα Λεπενιώτη, ακούγοντας τις δικαιολογίες μάρτυρα- αστυνομικού για την αδυναμία σε βαθμό αδράνειας που επέδειξαν.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση της Προέδρου στην ομάδα Δίας

"Ριπές" της πρόεδρου του Δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά της ομάδας ΔΙΑΣ για τη συμπεριφορά που επέδειξε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

"Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύει...οκτώ της ομάδας ΔΙΑΣ πήγατε εκείνο το βράδυ στο σημείο της συμπλοκής" , εξανέστη η κα Λεπενιώτη, ακούγοντας τις δικαιολογίες μάρτυρα- αστυνομικού για την αδυναμία σε βαθμό αδράνειας που επέδειξαν πριν αλλά και μετά τη δολοφονία να παρέμβουν αποτελεσματικά και να πράξουν τα δέοντα.

Η νεαρή αστυνομικός επανέλαβε ότι εκείνο το βράδυ φοβήθηκε καθώς όπως είπε τα άτομα που ήταν στο σημείο έμοιαζαν επικίνδυνα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε:

"Ποτέ δεν προτάσσουμε το όπλο και δεν σημαδεύουμε κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το βράδυ, δεν είχαμε απειλή από όπλο".

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί .

Μαρ.: Έγιναν όλα τόσα βιαστικά που δεν προλάβαμε να ....

Πρ . : Μα, για εκείνη την ώρα σας έχουμε, δεν σας έχουμε για ήρεμες καταστάσεις, το θεωρείτε παράλογο; Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύει ...οκτώ αστυνομικοί πήγατε εκεί

Μαρ: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, ήταν πενήντα άτομα και δεν καταλαβαίνω τώρα αυτή την επίθεση ...

Πρόεδρος : Άρα το είχατε δεδομένο....

Μαρ.: Πιάσαμε μετά το δράστη ...

Πολ.Αγ. (Παπαδάκης) : Τη δήλωση ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία τη γνωρίζετε;

Μαρ.: όχι, δεν γνωρίζω.

Σε ερώτηση γιατί ακόμα και μετά τη δολοφονία δεν πρόεβησαν σε συλλήψεις των συμμετεχόντων στην επίθεση η μάρτυρας υποστήριξε :

"Κάναμε την κυριότερη σύλληψη, του Γ.Ρουπακιά, δεν συλλάβαμε κάποιον άλλον γιατί δεν είδαμε να διαπράττει κάτι...δεν θα τους πιάναμε επειδή έτρεχαν" .

Εξεταζόμενη στη συνέχεια από συνηγόρους υπεράσπισης, η μάρτυρας υποστήριξε κατηγορηματικά: "Κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψη Ρουπακιά".

Αυτός ο ισχυρισμός της στάθηκε η αφορμή να ζητηθεί από την υπεράσπιση η κατ΄αντιπαράσταση εξέταση της με τις δύο φοιτήτριες, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, οι οποίες αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους σε ένα τρίτο πρόσωπο που επιχείρησε να αποτρέψει τη σύλληψη Ρουπακιά.

Υπερ. (συνεχίζει τις ερωτήσεις): Βλέπετε μια συμπλοκή μεταξύ δύο αντρών ...πηγαίνετε στο σημείο τραβάτε τον επιτιθέμενο ή τον αμυνόμενο, τον αδύνατο ή τον δυνατό;".

Μαρ.΄Όποιον μπορέσουμε να πιάσουμε πρώτον...εδώ πήγαμε στον Φύσσα πρώτα γιατί φαινόταν πιο εξαγριωμένος....φώναζε κι έβριζε, δεν άκουσα τον Ρουπακιά να λέει κάτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v