Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα από την ΕΑΣΕ με ομιλητή τον Γ. Καμίνη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου εκδηλώσεων της ΕΑΣΕ «Συναντήσεις Κορυφής».

Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα από την ΕΑΣΕ με ομιλητή τον Γ. Καμίνη

Η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα με ομιλητή το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και τη συμμετοχή περισσότερων από 60 ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων - μελών της ΕΑΣΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου εκδηλώσεων της ΕΑΣΕ «Συναντήσεις Κορυφής».

«Θέλουμε να στήσουμε τα θεμέλια της Αθήνας του αύριο.... Δεν πρέπει να ομφαλοσκοπούμε αλλά να κρατάμε διαρκώς το κεφάλι πάνω από το νερό. ... Πρέπει κάθε πρόβλημα να το βλέπουμε και ως ευκαιρία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσιάζοντας και αναλύοντας τους πέντε κεντρικούς άξονες στους οποίους έχει στηρίξει τη στρατηγική του για την επιχειρηματικότητα: Κουλτούρα Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, Διασύνδεση με Χρηματοδότηση, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Branding & Marketing της πόλης και των επιχειρήσεών της με στόχο «να γίνει η Αθήνα προορισμός για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές, μιλάμε για την επιστροφή στην Αθήνα»

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος της ΕΑΣΕ, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον επιχειρηματικό κόσμο το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του τη στήριξης της επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοχλό ανάπτυξης της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και καινοτόμος η επιλογή του Δήμου να δημιουργήσει το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει αναλάβει και υλοποιεί η ICAP σε στενή συνεργασία με την ΕΑΤΑ, και το οποίο έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα στην υποστήριξη των επιχειρήσεων της πόλης με την δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας – ένα από τα κυρίαρχα σημεία στην ατζέντα του Δήμου Αθηναίων – καθώς και το πώς μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες να καταστούν περισσότερο υπεύθυνοι τροφοδότησε έναν ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του κ. Καμίνη και συμμετεχόντων.

Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε τόσο σε θέματα διαχείρισης του δήμου (ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσιών), χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας και ανταγωνιστικότητας όσο και σε θέματα όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια συγκεκριμένων περιοχών, οι δυνατότητες αστυνόμευσης, η φροντίδα μεταναστών και ευπαθών ομάδων κλπ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου, για τη δημιουργία του οποίου ο δήμος συνεργάστηκε με δημόσιους οργανισμούς, κλαδικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου, το οποίο προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και αξιόπιστη πληροφόρηση στις επιχειρήσεις του Δήμου καθώς και σε υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v