Παρέμβαση Καραμανλή για τις σχέσεις με Αλέξη Τσίπρα

«Η χώρα βυθίζεται. Πρέπει να κάνεις το καθήκον σου», φέρεται να διεμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός στον νυν, παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, όπως διαρρέουν πηγές προσκείμενες στον Κώστα Καραμανλή, μία μέρα μετά τις δηλώσεις Ρουσόπουλου.

Παρέμβαση Καραμανλή για τις σχέσεις με Αλέξη Τσίπρα

Να κλείσει τα σενάρια περί ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί ο Κώστας Καραμανλής, ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις των Ευριπίδη Στυλιανίδη και Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, αυτός είχε μία και μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Πρόκειται για μια συνομιλία που έγινε το βράδυ της 10ης Ιουλίου, πριν ο κ. Τσίπρας φύγει για τις Βρυξέλλες, για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή, που είπε στον κ. Τσίπρα: "Η χώρα βυθίζεται. Πρέπει να κάνεις το καθήκον σου"». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο λόγος που η τηλεφωνική επικοινωνία δεν δημοσιοποιήθηκε ήταν «γιατί δεν ήθελε ο κ. Καραμανλής να θεωρήσει κάποιος ότι το κάνει για λόγους μικροπολιτικής καθώς ο μοναδικός του γνώμονας είναι το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Καραμανλής ήθελε να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που εισηγούνταν στον κ. Τσίπρα ρήξη με την Ευρώπη».

Όσον αφορά στις θέσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα, από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού σημειώνουν ότι αυτός «διατύπωσε προσωπικές του θέσεις που δεν απηχούν τις απόψεις του κ. Καραμανλή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v