Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης στον δεύτερο γύρο

Επικράτηση του πρώην επικεφαλής της ΝΔ στην ψηφοφορία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη θέση να δηλώνει έτοιμος για τη νίκη στον επόμενο γύρο. Ακολουθούν σε ψήφους Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης. Μαζική συμμετοχή στη διαδικασία. Το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα.

Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης στον δεύτερο γύρο

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης θα μονομαχήσουν για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου. Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ έδωσε στους δύο τις προνομιούχες θέσεις, αφήνοντας εκτός τελικής μάχης τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Η καταμέτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες φέρουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προηγείται με ποσοστό περί το 42-45%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό γύρω στο 30%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται στην τρίτη θέση με περίπου 20%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό. Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης φέρεται έτοιμος να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο.

Αργά το απόγευμα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 

Περαιτέρω αναβολή παίρνει η ανακοίνωση από τη ΝΔ των επίσημων αποτελεσμάτων της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Δώδεκα και πλέον ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, στη Συγγρού, επικαλούμενοι το καταστατικό και προφανώς φοβούμενοι μήπως γίνει και πάλι κάτι «στραβά» και εκτεθούν, δια του προεδρεύοντος στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Γιάννη Τραγάκη, έκαναν γνωστό ότι νεότερα θα υπάρχουν αργά το απόγευμα.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ που μας στέλνει η εφορευτική επιτροπή», ανέφερε, προσθέτοντας πως η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες οι εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν φαξ.

Μητσοτάκης: Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια νέα μέρα

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας έδωσαν δύναμη και οξυγόνο. Από σήμερα λογοδοτούμε σε αυτούς. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, να προχωρήσουμε σε ανανέωση και να γίνουμε μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση». Αναλυτικά η δήλωση: 

«Σήμερα 400.000 πολίτες πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τους ευχαριστούμε πολύ. Μας έδωσαν τη δύναμή τους, την εμπιστοσύνη τους. Μας έδωσαν οξυγόνο.

Σήμερα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με πολλές
χιλιάδες νέους φίλους του κόμματός μας. Από σήμερα λογοδοτούμε σε αυτούς.

Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή. Πολίτες κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Να προχωρήσουμε σε Δημιουργική Ανανέωση. Να γίνουμε το ταχύτερο αξιόπιστη κυβερνητική λύση.

Οι πολίτες όμως έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή, την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα κατάλαβε ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και την αναξιοπιστία του.

Tο ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, για το οποίο αγωνίστηκα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα επιβεβαιωθεί και θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή.

Απευθύνομαι προσωπικά σε όλους τους 400.000 πολίτες που προσήλθατε σήμερα στις κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιον τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία, με δημιουργική ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία. Στις 11 Ιανουαρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα».

Πλακιωτάκης: Ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου. Έως τότε, συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα από όλες τις πλευρές και σύνεση. Εύχομαι και στους δύο υποψηφίους οι οποίοι θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλή επιτυχία».

Τζιτζικώστας: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μια ενωμένη παράταξη

«Η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ, θέλω να συγχαρώ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για μια ενωμένη και μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδεχόμενος την τρίτη θέση, χωρίς να αποκαλύψει ποιον προτίθεται να στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Αναλυτικά η δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους 400.000 νεοδημοκράτες και φίλους της παράταξης, που έσπευσαν σήμερα στις κάλπες μαζικά, για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Β. Μεϊμαράκη και τον Κυρ. Μητσοτάκη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν, αλλά και τον Α. Γεωργιάδη, γιατί όλοι μαζί καταφέραμε μέσα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία να βγάλουμε τη ΝΔ ενισχυμένη και να ενεργοποιήσουμε όλο αυτό τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει σήμερα και να φτάσουμε αυτό το σημαντικό νούμερο.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που πίστεψαν σε αυτή τη δύναμη της αλλαγής και έδωσαν αυτή τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και τους εθελοντές, τους ανθρώπους που μας στήριξαν και μας βοήθησαν σε όλη την Ελλάδα και την οικογένειά μου.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που σύντομα θα διευρυνθεί και θα αποτελέσει τη μεγάλη και ισχυρή ΝΔ, που θα δώσει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα που ζει η χώρα μας, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».




Real.gr Δήλωση Τζιτζικώστα εκλογές ΝΔ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v