Τσίπρας: Το παλαιστινιακό κράτος «κλειδί» για ειρήνη στην περιοχή

Δεκτός από Πρ. Παυλόπουλο και Α. Τσίπρα ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς. Το παλαιστινιακό κράτος θα αναγνωρίσει αύριο η Βουλή των Ελλήνων

Τσίπρας: Το παλαιστινιακό κράτος «κλειδί» για ειρήνη στην περιοχή

"Κλειδί" για ειρηνικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επίλυση του Παλαιστινιακού, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες -συνεργασία που βαθαίνει καθώς αύριο η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο θα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Νωρίτερα, ο κ. Αμπάς θα απευθύνει ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας ενώ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη χώρα μας να διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού, λέγοντας ότι η Αθήνα έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα να το πράξει.

«Έχοντας καλές σχέσεις μεταξύ μας και εσείς με το Ισραήλ, μπορείτε να πετύχετε να παίξετε έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε.

"Κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο κράτος"

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έγινε δεκτός νωρίς το μεσημέρι από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Σας υποδέχομαι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ειλικρινούς φιλίας, που είναι παραδοσιακή και διαχρονική μεταξύ των λαών μας και έτσι θα διατηρηθεί, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την υποδοχή.

Τόνισε ιδιαίτερα δε, ότι "το παλαιστινιακό κράτος που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να είναι βιώσιμο και για να διασφαλιστεί αυτό πρέπει να είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο".

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς αναφέρθηκε στις ιστορικά στενές σχέσεις που συνδέουν την ελληνική και την παλαιστινιακή πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή φόρα».

Τόνισε ότι «η ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει», επισημαίνοντας ότι μόνο όταν συμβεί αυτό θα σταματήσουν και όλα τα παρεμφερή προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την κατοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v