Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος είναι το φαβορί για τη θέση του νέου ΓΓΔΕ

Προβάδισμα έναντι των κυρίων Κουρμούση και Ξηρουχάκη φέρεται να έχει ο Γιώργος Πιτσιλής για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Σήμερα ανακοινώνεται η τελική απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ποιος είναι το φαβορί για τη θέση του νέου ΓΓΔΕ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφορικά με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Στην τελική short list μετείχαν τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι διαδοχικά βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών για την τελική συνέντευξη.

Πρόκειται για τους κ. Φώτη Κουρμούση, στέλεχος της ΓΓΔΕ, Ηλία Ξηρουχάκη, επίσης στέλεχος της ΓΓΔΕ και Γιώργο Πιτσιλή, δικηγόρο με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.

Ανεπίσημες πληροφορίες, έως χθες το βράδυ έφεραν τον κ. Πιτσιλή να έχει προβάδισμα έναντι των κ. Κουρμούση και Ξηρουχάκη.

Ο κ. Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε το 1975. Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon - Sorbonne (Paris I) (Υπότροφος του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μ. Στασινόπουλος).Α πό το 2010 είναι Φορολογικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Παρέχει συμβουλές φορολογικού σχεδιασμού και υποστηρίζει τους πελάτες του Γραφείου στην εξωδικαστική και δικαστική επίλυση των φορολογικών τους διαφορών. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), ενώ συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, η πλάστιγγα... έγερνε προς την υποψηφιότητα Κουρμούση. Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v