Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελέτη της PwC επιβεβαιώνει τους πράκτορες ΟΠΑΠ για το πρόσθετο τέλος

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ μελέτη της εταιρείας συμβούλων αποδεικνύει πως η επιβολή του πρόσθετου τέλους στα τυχερά παιχνίδια δεν θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα όσο εκτιμά η κυβέρνηση. Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις.

Μελέτη της PwC επιβεβαιώνει τους πράκτορες ΟΠΑΠ για το πρόσθετο τέλος

Μελέτη της εταιρείας συμβούλων Pricewaterhouse Coopers Business Solutions S.A (PwC) η οποία, κατά την ομοσπονδία πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) αποδεικνύει πως το δημόσιο δεν θα έχει τα προσδοκώμενα έσοδα από την επιβολή του πρόσθετου τέλους στα τυχερά παιχνίδια, παρουσίασε στο υπουργείο Οικονομικών. Η διοίκηση της ΠΟΕΕΠ υποστηρίζει πως η μελέτη παρουσιάστηκε σε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου που έγινε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Στελέχη της εταιρείας συμβούλων « ήταν παρόντα στην συζήτηση, για να αναλύσουν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα της. Στην συνάντηση που κράτησε περίπου τρεις ώρες, αποδείξαμε μέσω της μελέτης και της συζήτησης που ακoλούθησε , αυτό που εδώ και καιρό γράφουμε και λέμε προς κάθε κατεύθυνση».

Κατά την ΠΟΕΠΠΠ «θα έχουμε σημαντική μείωση τζίρου στα πρακτορεία μας, κλείσιμο πρακτορείων -σε 2.360 τα υπολογίζει η μελέτη- άρα και αποτυχία του στόχου για τα έσοδα που προσδοκά το Υπουργείο από τον φόρο. Από την πλευρά των στελεχών του Υπουργείου δεν υπήρξε αμφισβήτηση των στοιχείων της μελέτης , γι’ αυτό και καταθέσαμε αίτημα, την αναβολή εφαρμογής της διάταξης του νόμου που προβλέπει την επιβολή του, για ένα τετράμηνο , και ταυτόχρονα έγιναν προτάσεις για αντίστοιχα μέτρα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερης λύσης. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και των επόμενων κινήσεων του Υπουργείου, ελπίζουμε δε ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας για παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΕΠΠΠ θα καθορίσει την στάση της ανάλογα».

Η διοίκηση της ομοσπονδίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει στην ουσία πως πρόκειται να υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις, όπως η προειδοποιητική απεργία που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v