Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρισμός: Παγκόσμιο best seller της Airbnb το... Κουκάκι!

Οι «γειτονιές» του πλανήτη με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης στο δίκτυο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών. Επιβεβαιώνεται η εκρηκτική άνοδος για την Αθήνα. Οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.

Τουρισμός: Παγκόσμιο best seller της Airbnb το... Κουκάκι!

Στην πρώτη πεντάδα των «best seller» προορισμών της Airbnb σε όλο τον κόσμο για το 2016 συγκαταλέγεται το... Κουκάκι!

Πρόκειται για τον κατάλογο των «Τοπ 16» προορισμών που παρουσίασε η αμερικανική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, στον οποίο περιλαμβάνονται οι προορισμοί που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης στο δίκτυό της κατά τη διετία 2014-2015.

Η Airbnb είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα που τάραξε τα νερά στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά καταγράφοντας αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων. Είναι η εταιρεία που έγινε το «κόκκινο πανί» για τους ξενοδόχους όλου του πλανήτη, καθώς την κατηγορούν ότι λειτουργεί αθέμιτα και τους αποσπά σημαντικό μέρος της πελατείας τους. Είναι, ταυτόχρονα, η εταιρεία που προκάλεσε ένα κύμα εξαγορών στον κλάδο των ξενοδοχείων και των ηλεκτρονικών κρατήσεων παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια των ανταγωνιστών της να αμυνθούν, διαφυλάσσοντας τα μερίδια αγοράς τους που αισθάνονται ότι απειλούνται.

Πόση αξία μπορεί να έχει ένα «Τοπ 16» που παρουσιάζει μια εταιρεία; Σχετική, όπως πάντα. Όμως, τα μεγέθη της Airbnb δεν επιτρέπουν να περάσει απαρατήρητο. Είναι χαρακτηριστικό πως τη χρονιά που πέρασε, 40 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν σε 150 χώρες του κόσμου επιλέγοντας να μείνουν σε ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια που νοικιάζονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Airbnb.

Εκτός από το Κουκάκι της Αθήνας, στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες δημοφιλείς «γειτονιές» του πλανήτη, οι οποίες έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά: βρίσκονται λίγο έξω -αλλά όχι μακριά- από το «πολύβουο» κέντρο (downtown) των πόλεων και είναι κατά βάση περιοχές κατοικίας.

Ξενοδοχειακή πηγή ανέφερε στο Euro2day.gr πως ο κατάλογος θα μπορούσε να αποτελέσει «οδηγό» για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των οικονομικών αρχών κάθε χώρας αφού δίνουν ένα μέτρο της φοροδιαφυγής που συντελείται.

Κι αυτό καθώς η Airbnb αξιοποιεί το θεσμικό κενό που υπάρχει στις περισσότερες χώρες του κόσμου για την ενοικίαση κατοικιών για λόγους αναψυχής, προσελκύοντας στο δίκτυό της χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που προσβλέπουν σε ένα πρόσθετο, αφορολόγητο προς το παρόν, εισόδημα.

Ότι η Αθήνα εξελίσσεται σε παγκόσμιο best seller (Μέκκα φοροδιαφυγής κατ' άλλους) της Airbnb επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το... Κουκάκι φιγουράρει στην πέμπτη θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης, με αύξηση κρατήσεων 800% στην τελευταία διετία!

Δημοφιλέστερη συνοικία για τους πελάτες της Airbnb για το 2016, σύμφωνα με τον κατάλογο, είναι το Chūō-ku στην Οζάκα της Ιαπωνίας, το οποίο κατέγραψε αύξηση κρατήσεων 7.000% στη διετία 2014-2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v