Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Λιγότερες από πέντε οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες

«Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τόσες, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Χαρακτήρισε ταξική επιλογή την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Παππάς: Λιγότερες από πέντε οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες

Λιγότερες από πέντε θα είναι οι πανελλαδικής εμβέλειας άδειες στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

«Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τόσες, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο SBC και στον δημοσιογράφο, Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι –όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών- η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια πτώση που καθιστά τα σχήματα μη βιώσιμα: «Τόσο καιρό λέμε ότι το πρόβλημα είναι το "τρίγωνο της διαπλοκής". Δεν θέλουμε σχήματα τα οποία είναι μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται σε τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιαφανείς όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, με τη σειρά του το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες...».

Ο υπουργός υπογραμίζει πώς η ελληνική κυβέρνηση «έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας και αποτελεσματική ως προς μια άλλη πτυχή, την προστασία των κοινωνικών στρωμάτων που θέλαμε εμείς να προστατέψουμε».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό υπογραμμίζει πώς η κυβέρνηση «έχει βάλει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει ευρύτερες συναινέσεις».

«Ταξική επιλογή» με ακροδεξιά μείγματα ο Κ. Μητσοτάκης

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μίλησε για «ταξική επιλογή». «Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο πολίτη τι θυμάται από τη θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού, θα πάει το μυαλό του στον φανατισμό με τον οποίο υποστήριξε τις απολύσεις. Θα σας έλεγα ότι διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα, τα οποία έχουν στο "παλμαρέ" τους διατύπωση θέσεων πάρα πολύ ακραίων και κατά τη γνώμη μας αντικοινωνικών.

Και αναφέρομαι στην ακροδεξιά τάση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κριθεί κατ' αρχήν από το πώς θα επιλέξει να αφηγηθεί το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του -τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπου δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πάρα πολλές επιλογές- αλλά και από το τι θα προτείνει για το μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v