Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα ερμηνεία για τους «μήνες» του Ντάισελμπλουμ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο. Πώς μεταφράζεται η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, ότι θα χρειαστούν μήνες για τη διαπραγμάτευση. Σήμερα το ραντεβού με Σόιμπλε.

Η νέα ερμηνεία για τους «μήνες» του Ντάισελμπλουμ

«Καλή η συνομιλία με τον Τσακαλώτο, προσβλέπω στις συζητήσεις για τις προκλήσεις της Ελλάδας στο Eurogroup», έγραψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Μια συνάντηση «προθέρμανση» για το ραντεβού με τον Β. Σόιμπλε, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. 

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ο επικεφαλής του Eurogroup διευκρίνισε ότι οι «μήνες» που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και στη ρύθμιση του θέματος του χρέους.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. «Έγινε συζήτηση με πολιτικό που θέλει να βρεθούν λύσεις», αναφέρεται.

Οι επισκέψεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ολοκληρώνονται σήμερα με την επίσκεψη στο Βερολίνο και το κρίσιμο ραντεβού με τον Β. Σόιμπλε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v