Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξιάδης προς τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις για τα POS

Την κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία θα προβλέπεται η δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αλεξιάδης προς τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις για τα POS

Σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες για άμεση μείωση των χρεώσεων που επιβάλλουν κατά τη χρήση των μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία θα προβλέπεται η δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των χρεώσεων που επιβάλλουν κατά τη χρήση των μηχανημάτων POS.

Τόνισε ότι λόγω οφειλών προς το δημόσιο, πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν POS ενώ παρά τη σχετική κοινοτική οδηγία, οι προμήθειες για τη χρήση POS είναι πολύ μεγαλύτερες στην αγορά.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να σταθεί θεατής στο συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας ότι από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και «όχι τα κέρδη κάποιων».

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, θα αποσταλεί επιστολή σε όλες τις τράπεζες για τις προμήθειες που χρεώνουν, οι οποίες όπως τόνισε «πρέπει να μειωθούν».

«'Η θα συνεργαστούν κάποιοι για να φέρουμε αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, ή θα εφαρμόσουμε τους νόμους και το σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v