Τσακαλώτος: Εχουμε συμφωνήσει για παραμονή του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ενεργό οικονομικό ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt o Ευκλείδης Τσακαλώτος. Βλέπει ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Τσακαλώτος: Εχουμε συμφωνήσει για παραμονή του ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να έχει ρόλο στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ έχει συμφωνηθεί. Αυτή είναι η δέσμευση μας» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σε αποκλειστική του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

O κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως ο Γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «δεν εννοούν μόνο σε όρους τεχνικής βοήθειας αλλά ενεργούς συμμετοχής στο οικονομικό πακέτο».

Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι αναμένει η Ελλάδα να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης τις επόμενες εβδομάδες.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα γίνει σε μερικές ημέρες. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα πάρει μήνες. Εγώ λέω: ανάμεσα στους μήνες και στις ημέρες υπάρχουν και εβδομάδες. Νομίζω ότι είναι μια καλή εκτίμηση» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v