Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση πρακτόρων ΟΠΑΠ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα συμπεράσματα της μελέτης για τις επιπτώσεις που θα έχει στα δημόσια έσοδα η επιβολή του πρόσθετου τέλους στα τυχερά παιχνίδια παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση πρακτόρων ΟΠΑΠ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέχεια των επαφών της ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) με τους εμπλεκομένους φορείς, σχετικά με την επιβολή του “τέλους” στα τυχερά παιχνίδια, το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου την Τέταρτη.

Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται πως «πέρα από την επιχειρηματολογία σχετικά με τις οδυνηρές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης για τον κλάδο των πρακτόρων, και την αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων από το Υπ.Οικονομικών παρουσιαστήκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που διενεργήθηκε από την έγκυρη PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. για λογαριασμό της ΠΟΕΠΠΠ και είναι άκρως επιβαρυντική όσον αφόρα τα αποτελέσματα από ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης. Μιας μελέτης που με επιστημονικό τρόπο καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας τόσο στο θέμα του κινδύνου κλεισίματος χιλιάδων πρακτορείων, όσον και της αδυναμίας είσπραξης των εσόδων που υπολογίζει το Υ. Oικονομικών».

Η συζήτηση «έγινε σε κλίμα κατανόησης από την μεριά των κυβερνητικών στελεχών, φάνηκε ότι πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της ΠΟΕΠΠΠ και από την μελέτη που παρουσιάστηκε, δόθηκε δε από την πλευρά τους η υπόσχεση, ότι θα υπάρξει συνάντηση άμεσα της ΠΟΕΠΠΠ, με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, για την δρομολόγηση της οριστικής λύσης, με την άρση της επιβολής του τέλους 0,05 ευρώ, ανά στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v