Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό δεν είναι το μόνο προβληματικό σημείο για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Yπάρχουν δημοσιονομικά κενά βραχυπρόθεσμα, τόνισε. Τάχθηκε κατά της δημιουργίας μιας μίνι Σένγκεν.

Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό

Η Ελλάδα χρειάζεται μια καλή συνταξιοδοτική ρύθμιση, γιατί αυτή τη στιγμή το σύστημα δεν είναι βιώσιμο, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα έχει βάλει μια σοβαρή πρόταση στο τραπέζι, η οποία φαίνεται ότι είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, όμως υπάρχουν δημοσιονομικά κενά βραχυπρόθεσμα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε τώρα, είπε, όμως αυτό μπορεί να χρειαστεί μια-δυο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, το ασφαλιστικό δεν είναι το μόνο ανοικτό θέμα, όμως, όταν λυθεί αυτό το θέμα, μετά μπορεί να εξεταστεί το ζήτημα του προϋπολογισμού, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζει πλεόνασμα.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε πως για να ξαναμπεί το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να διαθέτει τα σωστά στοιχεία. Ζητά μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Αμέσως μετά θα δούμε τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αναφορικά με το χρέος σημείωσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τις χρονιές στις οποίες υπάρχει «κορύφωση» στις πληρωμές.

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση, ο κ. Ντάισελμπλουμ τάχθηκε κατά της δημιουργίας μιας «μίνι Σένγκεν», τονίζοντας πως «θέλω να δουλέψουν και οι 28 (χώρες της ΕΕ) μαζί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v