Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρρηγεωργίου: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για ασφαλιστικές

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου ανέφερε πως κατά τη χρονιά που πέρασε η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς μίκρυνε λόγω των οικονομικών συνθηκών της χώρας, η ευκαιρία, όμως για τον κλάδο, μεγάλωσε.

Σαρρηγεωργίου: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για ασφαλιστικές

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εταιριών μελών και του προσωπικού της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ, της εποπτικής αρχής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, των σωματείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των εργαζομένων, του ασφαλιστικού και οικονομικού Τύπου και φορέων του κλάδου όπως το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων κ.ά.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου ανέφερε πως κατά τη χρονιά που πέρασε η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς μίκρυνε λόγω των οικονομικών συνθηκών της χώρας, η ευκαιρία, όμως για τον κλάδο, μεγάλωσε. Η Ιδιωτική Ασφάλιση έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον ιδιαίτερα στους τομείς της σύνταξης και της υγείας όπου αναμένεται να ενισχυθεί ο συμπληρωματικός της ρόλος προς την Κοινωνική Ασφάλιση, λόγω του περιορισμού των παροχών της τελευταίας.

Για τον ασφαλιστικό κλάδο το 2015 ήταν χρονιά εντατικής προετοιμασίας για την εφαρμογή του νέου αυστηρότατου ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου Solvency II το οποίο συνεπάγεται αναβαθμισμένη αξιοπιστία για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, επιβάλλοντας αυστηρότατους κανόνες στη λειτουργία τους. «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά προσφέρει στην κοινωνία και την οικονομία, με 25.000 θέσεις εργασίας, € 12 δισ. επενδύσεις και αποζημιώσεις που κυμαίνονται από € 2,5 έως 3 δισ. ετησίως. Είμαστε περήφανοι για το θεσμό που υπηρετούμε», τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v