Τρίτη το κρίσιμο ραντεβού Κατρούγκαλου-δανειστών

Αμεσα μπαίνει το καυτό θέμα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. Αποκλείουν πηγές του υπουργείου Εργασίας μείωση του 20% της εισφοράς στους επαγγελματίες γιατί «δεν βγαίνουν τα νούμερα».

Τρίτη το κρίσιμο ραντεβού Κατρούγκαλου-δανειστών

Αμεσα ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό. Το ραντεβού με τους επικεφαλής των Θεσμών κλείστηκε για το πρωί της Τρίτης και εκεί αναμένεται να φανεί η πρώτη επίσημη αντίδραση των θεσμών απέναντι στις κυβερνητικές προτάσεις.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας απέκλεισε στο Euro2day.gr οποιαδήποτε πιθανότητα μείωσης του 20% στην εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, επισημαίνοντας με νόημα ότι «δεν βγαίνουν τα νούμερα».

Παράλληλα, και λίγο πριν την πρώτη συνάντηση πηγές από το υπουργείο Εργασίας σημείωναν ότι υπάρχουν πολλές σκέψεις για το θέμα του ασφαλιστικού όμως το υπουργείο κινείται πάνω στο βασικό σενάριο και δεν έχει επεξεργαστεί εναλλακτικές κινήσεις.

Αναλυτικότερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντήσουν αύριο το πρωί στις 11.00 τον Γ. Κατρούγκαλο, ενώ τα ραντεβού θα συνεχιστούν στις 19.00 το απόγευμα με το Γ. Σταθάκη. Στη συνάντηση με τον τελευταίο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια. Κατά την διάρκεια της ημέρας προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση και με τον Χρ. Βερναρδάκη.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr από το πρωί το υπουργείο Εργασίας κατεβαίνει στις διαπραγματεύσεις προετοιμασμένο για τα χειρότερα καθώς διαρροές όλων των προηγούμενων ημερών για πιέσεις κυρίως από το ΔΝΤ για μείωση υφιστάμενων συντάξεων έχουν σίγουρα θορυβήσει τον κ. Κατρούγκαλο.

Επίσημες αντιδράσεις δεν υπάρχουν, γεγονός που προκαλεί εντύπωση στα περισσότερα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ακούνε κι αυτά από πληροφορίες το «πολεμικό κλίμα».

Κατά τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ολοκληρώθηκε η λέξη προς λέξη «ανάγνωση» του σχεδίου και πλέον, η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί εντός της εβδομάδας, και πιθανότατα για αρκετές εβδομάδες ακόμη (και μετά την αποχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών) στο πεδίο των μετρήσιμων στοιχείων, των αναλογιστικών προβολών και εν κατακλείδι στο κατά πόσο επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v