Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Τις επόμενες μέρες ανοίγουν οι προσφορές για υδρογονάνθρακες

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση επί των προσφορών που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση σε τρεις χερσαίες περιοχές, σημείωσε ο υπουργός ενέργειας. Οχι σε βίαιη συρρίκνωση της ΔΕΗ.

Σκουρλέτης: Τις επόμενες μέρες ανοίγουν οι προσφορές για υδρογονάνθρακες

Η Ελλάδα, σταθερά μα χωρίς υπερβολές, κινείται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, λαμβάνοντας υπόψη και την συγκυρία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο συνέδριο Athens Energy Forum.

Οπως είπε ο υπουργός, το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση επί των προσφορών που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση σε τρεις χερσαίες περιοχές.

Επίσης, σημείωσε, έχουν κατατεθεί οι προσφορές στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης.

Οσον αφορά στη ΔΕΗ, τόνισε ότι «θα πρέπει και μπορεί να παραμείνει η μεγάλη, σύγχρονη επιχείρηση ηλεκτρισμού, ένα στοιχείο σταθερότητας για όλο το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η απελευθέρωση της αγοράς δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει μέσα από την βίαιη συρρίκνωση της ΔΕΗ, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους καταναλωτές, αλλά και συνολικά. Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αλλάζει και η δική μας παρέμβαση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ομαλής μετάβασης στις νέες συνθήκες».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη μεταξύ άλλων ότι το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να βασιστεί σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που δικαιολογεί έργα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με μια λανθασμένη εκτίμηση περί ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v