Στην τελική ευθεία οι άδειες για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας θα είναι έτοιμος το Καλοκαίρι, ανέφερε στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος. Τόνισε πως μέχρι την 29η Φλεβάρη θα είναι έτοιμο το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Στην τελική ευθεία οι άδειες για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων

Η θέσπιση στόχων ανά τράπεζα για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης ήταν τα δύο θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΤτΕ έως τις 29 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο θεωρητικό ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες εταιρεία ενώ ο στόχος είναι η προσέλκυση κεφαλαίων. "Το ζήτημα είναι" όπως είπε ο ίδιος παράγοντας "πώς επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες θα βρουν κεφάλαια".

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως από τα assets ύψους 9,5 δισ. ευρώ των bad banks (προέκυψαν από «διάσπαση» ΑΤΕ, ΤΤ κλπ) έχουν κατορθώσει να κάνουν recover 700-800 εκατ. ευρώ.

Πηγές της ΤτΕ ανέφεραν πως ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας θα είναι έτοιμος το Καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια των ΜμΕ το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως δεν απασχόλησαν τη συνάντηση με τους δανειστές. Ο ίδιος ανέφερε πως έχει καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v