Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με Total και Edison, τα ΕΛΠΕ σε θαλάσσιο οικόπεδο στο Ιόνιο

H προσφορά που κατέθεσε η κοινοπραξία Total, Edison, ΕΛΠΕ αφορά στο «οικόπεδο» 2 στο Ιόνιο, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας, ενώ επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η γαλλική εταιρεία.

Με Total και Edison, τα ΕΛΠΕ σε θαλάσσιο οικόπεδο στο Ιόνιο

H Total κατέθεσε προσφορά σε κοινό σχήμα με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, για την έρευνα πετρελαίου σε ένα θαλάσσιο οικόπεδο στο Ιόνιο.

Στη συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας αναφέρεται τηλεγράφημα του Reuters, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, πέραν του ότι στον διεθνή διαγωνισμό για την πραγματοποίηση ερευνών σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη κατατέθηκαν τρεις μόνο προσφορές.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η προσφορά της συγκεκριμένης κοινοπραξίας (Total, Edison, ΕΛΠΕ) αφορά στο «οικόπεδο» 2 στο Ιόνιο, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας, ενώ επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η γαλλική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι άλλες δύο προσφορές στον ίδιο διαγωνισμό αφορούν στα «οικόπεδα» 1 και 10, πάντα στο Ιόνιο, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν από τα ΕΛΠΕ χωρίς άλλη συμμετοχή. Το πρώτο βρίσκεται βόρεια-βορειοδυτικά της Κέρκυρας, ενώ το 10, νότια-νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, σε γειτνίαση με τη θαλάσσια περιοχή Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου. Η τελευταία, ως γνωστόν, ερευνάται από τα ΕΛΠΕ και μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η καμπάνια σεισμικών διασκοπήσεων τριών διαστάσεων, από το πλοίο «POLAR EMPRESS».

Οι τρεις προσφορές για τις θαλάσσιες περιοχές κατατέθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου του 2015, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν οι προσφορές προκειμένου να αξιολογηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v