Δυνατότητα συμβιβασμού για φορολογικά αδικήματα πριν το 2014

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επανέλαβε την θέση ότι δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού για υποθέσεις φοροδιαφυγής που τελέστηκαν πριν την 31.12.2013.

Δυνατότητα συμβιβασμού για φορολογικά αδικήματα πριν το 2014

Υπάρχει δυνατότητα φορολογικού συμβιβασμού για φορολογικά αδικήματα που τελέστηκαν πριν την 31.12.2013, οπότε και άρχισε η ισχύς του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ).

Αυτή την θέση του την οποία είχε διατυπώσει και προ έτους επανέλαβε με γνωμοδότησή του απαντώντας σε ερώτημα της γ.γ. δημοσίων εσοδών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Πέρυσι ο κ. Παντελής σε δύο γνωμοδοτήσεις του είχε υποστηρίξει ότι με την ισχύ του ΚΦΔ δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού και έτσι οι φορολογικές αρχές ΔΟΥ και ΣΔΟΕ, δεν οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επανήλθε ζητώντας διευκρινήσεις από τον κ. Παντελή για τον τρόπο υλοποίησης των περσινών γνωμοδοτήσεών του.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε απαντητική επιστολή του προς τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επανέλαβε την θέση ότι δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού για υποθέσεις φοροδιαφυγής που τελέστηκαν πριν την 31.12.2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v