Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Ο λόγος και πάλι στο λαό αν οι δανειστές επιμένουν

H εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ διευκρίνισε πως αυτό που εννοεί ο κ. Καμμένος είναι πως "αν οι απαιτήσεις είναι παράλογες δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να προχωρούμε εκβιαζόμενοι, υπάρχουν και κάποια όρια, πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα".

Καμμένος: Ο λόγος και πάλι στο λαό αν οι δανειστές επιμένουν
Και πάλι ο ελληνικός λαός θα έχει τον λόγο εάν οι δανειστές εξακολουθήσουν να προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις ανέφερε σε συνέντευξη - παρέμβασή του στη Real News ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

"Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο", λέει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

 

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για τέσσερα χρόνια» και ότι «οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση, γνωρίζοντας την τρίτη συμφωνία που είχε υπογράψει». Μιλώντας στη «Real News» τονίζει ότι θα πρέπει «να πληρώσουν όλοι εκείνοι που σκλάβωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας» και διαβεβαιώνει πως «με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι να φέρουμε πάλι την Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, μέχρι να φέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στην Κω με αφορμή τη δημιουργία των hot spots ο κ. Καμμένος τονίζει: «Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν τα hotspots. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ένας ξενοδόχος, που συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκείνους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στα hotspots. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,50 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο «φορτιστής». Είχε μια ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε το Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα υπάρχουν δεκάδες πολύμπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση».

Μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο", η Μαρίνα Χρυσοβελώνη -εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ- διευκρίνισε πως αυτό που εννοεί ο κ. Καμμένος είναι πως "αν οι απαιτήσεις είναι παράλογες δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να προχωρούμε εκβιαζόμενοι, υπάρχουν και κάποια όρια, πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό".

"Δεν απειλούμε κανέναν, απλώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκβιάζεται, δεν είναι δυνατό ο λόγος του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών να μην περνάει, δεν είναι δυνατό να μην προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών", συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: "Έχουμε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και για ασφαλιστικό και για φορολογικό. Εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις συνομιλίες και στη διαπραγμάτευση, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

"Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε φορά που υπήρχε κρίση προσφεύγαν στην κρίση του λαού όπως έγινε τον Σεπτέμβριο και στο δημοψήφισμα, θα θέσουμε τα δεδομένα στον ελληνικό λαό και ο λαός θα μας δώσει την εντολή για το πώς θέλει να προχωρήσουμε. Δεν είμαστε στο σημείο αυτό. Γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν και οι δανειστές ότι υπάρχουν όρια", είπε η κα Χρυσοβελώνη.

Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε ότι η προσφυγή σε εκλογές δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα η οποία θα είναι και αυτή που θα ζημιωθεί εν αντιθέσει με τους Ευρωπαίους από μια τέτοια εξέλιξη.

"Τον Πάνο Καμμένο δεν τον λογαριάζω ως πολιτικό αρχηγό. Τον σέβομαι ως άνθρωπο, αλλά το λάθος του Τσίπρα είναι που απευθύνθηκε στην άκρα δεξιά για να κάνει κυβέρνηση. Απειλεί τους Ευρωπαίους ο Καμμένος ότι θα πάμε σε εκλογές. Και τι θα πάθουν οι ξένοι; Η Ελλάδα θα τα πάθει όλα, όσα είναι να πάθουμε; Είναι η Ελλάδα σε θέση να απειλεί;", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v