Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλειες: Οι «μαύροι» κωδικοί και η ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή της ημερίδας του insuranceforum.gr στις 19 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα συζητηθούν και θα αναλυθούν καυτά θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική βιομηχανία.

Ασφαλειες: Οι «μαύροι» κωδικοί και η ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Συχνά-πυκνά οι «μαύροι κωδικοί» έρχονται στην επιφάνεια, απασχολούν την αγορά μας και αποτελούν αντικείμενο άρθρων, σχολιασμών και βαθυστόχαστων ερμηνειών.

Πότε και πώς σκύψαμε πραγματικά πάνω στο πρόβλημα;

Ποια είναι η θέση των εταιρειών αλλά και των διαμεσολαβητών;

Ποιες είναι οι διαδρομές των κωδικών αυτών, ποιοι είναι οι κρίκοι της αλυσίδας, από τον πελάτη μέχρι την εταιρεία;
Και το κυριότερο, τι ακριβώς εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε «μαύρους κωδικούς»;

Όταν η αγορά έχει έξι χρόνια ύφεση, όταν η ασφαλίσιμη ύλη δεν αυξάνεται και όταν ο ανταγωνισμός κινείται στα όρια του νόμιμου και του θεμιτού, τότε δεν αρκεί να καταγγέλλουμε. Χρειάζεται να προσεγγίζουμε κάθε πτυχή με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, να την μελετάμε και να εξάγουμε συμπεράσματα. Οι μαύροι κωδικοί ήταν, είναι και θα είναι μια πραγματικότητα, αλλά πρέπει κάποτε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, αν θέλουμε λύση στο πρόβλημα.

Αυτά και πολλά άλλα σχετικά με τους «μαύρους κωδικούς» και τις αθέμιτες πρακτικές θα συζητηθούν στην 10η Ημερίδα του insuranceforum.gr που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Porto Palace από τις 16.00 έως τις 21.00.

Τίτλος της ημερίδας «οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του solvency II. Εταιρείες και διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα»

Η ημερίδα (πρόσκληση στο επισυναπτόμενο αρχείο), χορηγός επικοινωνίας της οποίας είναι το Euro2day.gr, διεξάγεται υπό την αιγίδα της ένωσης Επαγγελματικών Ασφαλιστών Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v