Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός (ΣΒΑΠ): Σε συμπληγάδες η βιομηχανική παραγωγή

Οι συνέπειες των κοινωνικών κινητοποιήσεων διογκώνουν τα πολύπλευρά προβλήματα της οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Δ. Μαθιός.

Μαθιός (ΣΒΑΠ): Σε συμπληγάδες η βιομηχανική παραγωγή

Τα πολύπλευρα προβλήματα, πέρα από τις γνωστές παθογένειες της οικονομίας, που προστέθηκαν στην βιομηχανία με την έλλειψη ρευστότητας λόγω παγώματος καταβολής χρεών του κράτους, δημοσίων επενδύσεων και capital controls, διογκώνονται τώρα και από τις συνέπειες των κοινωνικών κινητοποιήσεων.

Η αδυναμία παραλαβής εμπορευμάτων και πρώτων υλών ή της προώθησης προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί, προσδίδει μια νέα, ιδιαίτερα δυσάρεστη, διάσταση στην βιομηχανική παραγωγή που συμπιέζεται και για πολλούς άλλους λόγους.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στα γεγονότα των ημερών και συγκεκριμένα στις κλιμακούμενες επιπτώσεις στις μεταφορές και σε ότι αυτό έχει να κάνει με την λειτουργία της βιομηχανικής παραγωγής και των μονάδων της.

Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μαθιός ότι η νέα αυτή δυσμενέστατη διάσταση είναι παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κάθε πλευρά που συνδέεται τόσο με τους λόγους προκλήσεως των κινητοποιήσεων όσο και με την μορφή τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v