Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόσυρση ασφαλιστικού ζητά ο Μητσοτάκης

Ανεβάζει τους τόνους ο αρχηγός της ΝΔ και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό για να «εκτονωθεί η πίεση». Δεν υπάρχει διάλογος από μηδενική βάση, διαμηνύει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απόσυρση ασφαλιστικού ζητά ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διεμήνυε στους αγρότες ότι διάλογος από μηδενική βάση δεν μπορεί να γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του για το ασφαλιστικό.

Ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωσή του, αναφέρει ότι «είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό». Με αυτό, όπως λέει, «πλήττεται η οικονομία, πλήττεται η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς».

Σύμφωνα με στενό συνομιλητή του, δεν πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού η δήλωσή του κινείται στη φιλοσοφία της παρέμβασής του στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκφράσει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την πίεση που δέχονται όλα τα κοινωνικά στρώματα από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κάτι που η Συγγρού αποδίδει στην «καταστροφική πολιτική του τελευταίου έτους».

Και στις τελευταίες συνεντεύξεις του, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την κυβέρνηση, επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στο ασφαλιστικό σχέδιο που έχει κατατεθεί και διευκρινίζει ότι η ΝΔ δεν θα το ψηφίσει εφόσον έλθει στη Βουλή. Η υψηλών τόνων τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ έρχεται λίγες ώρες μετά το tweet που ανήρτησε από τη Λέσβο, αναφορικά με πιθανές εκλογές και την ετοιμότητα του κόμματός του γι’ αυτές: «Όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του, σε συνέχεια δηλώσεων και διαρροών κυβερνητικών στελεχών για το θέμα.

Μαξίμου: Ανεύθυνος και προκλητικός ο Μητσοτάκης

Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του.

Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει.

4. Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v