Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεχίζεται η έρευνα στον κλάδο κατασκευών

Σε καμία δε περίπτωση δεν βρέθηκε ούτε βρίσκεται στο "συρτάρι", αλλά ούτε και επισπεύδεται ξαφνικά, όπως αναληθώς παρουσιάζεται σε δημοσίευμα εφημερίδας.

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεχίζεται η έρευνα στον κλάδο κατασκευών

Αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η Επιτροπή Ανταγωνισμού διευκρινίζει ότι:

- η Επιτροπή ενήργησε αυτεπαγγέλτως στον κλάδο των κατασκευών και έχει άμεσα προτεραιοποιήσει την σχετική έρευνα. Η επεξεργασία των στοιχείων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

- η Eπιτροπή και "δεν εκβιάζει" αλλά ούτε και "εκβιάζεται" από κανένα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται εντός του χρόνου που συνηθίζεται σε αντίστοιχες υποθέσεις σε ενωσιακό επίπεδο και επιβάλλει η έκταση και η διάρκεια των διερευνώμενων πρακτικών.

Σε καμία δε περίπτωση δεν βρέθηκε ούτε βρίσκεται στο "συρτάρι", αλλά ούτε και επισπεύδεται ξαφνικά, όπως αναληθώς παρουσιάζεται. Η έρευνα προχωρά με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα άμυνας των ελεγχομένων και αίσθημα ευθύνης. Όσα δήθεν "διαρρέονται" σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις λάσπης κατά της Αρχής για τους δικούς τους λόγους, ενώ επιδίδονται πλέον και σε αβάσιμες και συκοφαντικές επιθέσεις στο πρόσωπο του Προέδρου της Αρχής, οι οποίες έχουν όλες απαντηθεί δημοσίως και στον χρόνο που έπρεπε.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο που της έχει αναθέσει η Eλληνική πολιτεία με στόχο τον εντοπισμό των αντι-ανταγωνιστικών συμπεριφορών, αδιακρίτως, όπου και αν αυτές εντοπίζονται, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v