Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκος Παππάς: Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές

«Τα υφιστάμενα κανάλια δεν έχουν άδεια. Για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός», ξεκαθάρισε το υπουργός Επικρατείας. Δεν υπάρξει ένσταση από τους θεσμούς στον κεντρικό πυρήνα του ασφαλιστικού, υποστήριξε.

Νίκος Παππάς: Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές

Οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερείς παρατηρήσεις στις αναλυτικές προτάσεις που κάναμε, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο Mega. Δεν έχει υπάρξει ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε και οριοθέτησε ως τέτοιο τους ενιαίους κανόνες για όλους.

Αρνήθηκε να περιγράψει «γραμμή υποχώρησης» στο ερώτημα αν θα δέχονταν η κυβέρνηση κόψιμο στις υψηλές υφιστάμενες συντάξεις.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από επιστημονικούς φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες υποστήριξε ότι πρέπει να δούμε συγκεκριμένες παραμέτρους και να αποφύγουμε ακραίες ρυθμίσεις. Σαν κοινωνία πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή. Με όρους αλληλεγγύης μεταξύ γενεών αλλά και εντός της ίδιας γενιάς πρέπει να άρουμε τις αδικίες.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και κανένας λόγος να συζητιέται αυτό», υποστήριξε.

Οι άδειες

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών μας κατηγόρησαν ότι ο ελάχιστος αριθμός των εργαζομένων που ορίζουμε στο νομοσχέδιο είναι πολύ μεγάλος. Οσοι θέλουν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους να το ξανασκεφτούν. 

«Τα υφιστάμενα κανάλια δεν έχουν άδεια. Για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός», ξεκαθάρισε.

Με όρους αγοράς όπως είπε έχουμε μη βιώσιμα σχήματα, τα οποία είναι υπερχρεωμένα. Τα δάνεια που έχουν πάρει είναι σε διαδικασία ελέγχου από τη δικαιοσύνη.

Τα πανελλαδικά κανάλια είχαν λειτουργικά έσοδα 40 – 80 εκατ. ευρώ και η διαφημιστική πίττα έχει περιοριστεί πέρυσι στα 170 εκατ. ευρώ.

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια βιώσιμη αγορά. Στη χρήση ενός δημόσιου αγαθού πρέπει να παρεμβαίνει το Δημόσιο, απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν αφήνει την αγορά να ρυθμίσει μόνη της.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v