Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για «νέα διαπλοκή» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

«Η κυβέρνηση κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τον κίνδυνο «πιέσεων» στον Μητσοτάκη από το ΕΛΚ.

Για «νέα διαπλοκή» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε για τις άδειες στα κανάλια εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος. «Αυθαίρετα η κυβέρνηση κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι. Κτίζει ένα σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Κατασκευάζει βαρβάρους, μόνο που η πραγματική βαρβαρότητα είναι αυτή που βιώνουν οι πολίτες».

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι συνεχίζουν την πολιτική της πόλωσης και του διχασμού, κινούμενοι ύποπτα και επικίνδυνα.

Για το προσφυγικό, εξέφρασε την έκπληξή του «που ακούμε υπουργούς να προαναγγέλλουν το κλείσιμο των συνόρων σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Χάθηκαν επτά-οκτώ εξαιρετικά καθοριστικοί μήνες. Η ιδεοληψία οδήγησε σε αμηχανία και αυτή σε απραξία, όταν στάλθηκε το μήνυμα ότι τα σύνορα ήταν ανοικτά».

Αναφερόμενος στην πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, τόνισε ότι πρόκειται για εξόχως σοβαρό ζήτημα, διευκρινίζοντας: «Μια τέτοια παρέμβαση για την αποτελεσματική ανάσχεση έλευσης των προσφυγών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως θα μπορούσε να γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Τόνισε δε ότι «με ανησυχία είδαμε ότι μια τέτοια σοβαρή συζήτηση έγινε ερήμην της Ελλάδας και του πρωθυπουργού». Ερωτηθείς για την αποκάλυψη του Εuro2day.gr για τη στάση του Ερντογάν στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Είμαστε ενήμεροι για τον τρόπο της διαπραγμάτευσης της Τουρκίας. Ο πρώτος λόγος ανήκει στην ίδια την Ευρώπη. Τι αποδέχεται και τι όχι».

Για το ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το κόμμα του επιτέλεσε το καθήκον του καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ωστόσο όπως είπε, «ο ιός του ασφαλιστικού ξέφυγε από το ασφαλιστικό, άγγιξε την οικονομία και την κοινωνία και τελικά δημιούργησε μια πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα».

Όσον αφορά στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες την άλλη βδομάδα, ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε μια σειρά συναντήσεών του με ηγέτες της ΕΕ και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Μεταξύ τους οι Μέρκελ, Ραχόι, Κοέλιο, Σουλτζ, Γιούνκερ, Βέμπερ, Ντολ, Μοσκοβισί, Κατάινεν και Αβραμόπουλο».

Στο ενδεχόμενο άσκησης πιέσεων από το ΕΛΚ για να επιδείξει η Νέα Δημοκρατία συνεννόηση στην κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις. Με αυτές συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο. Καμία χώρα δεν κυβερνιέται με δύο πλειοψηφίες. Την αντιπολίτευση που υφίσταται το βάρος των δύσκολων αποφάσεων και την κυβέρνηση για τα εύκολα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v