Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραδέχεται τις απειλές με τους πρόσφυγες ο Ερντογάν!

Σε Γιούνκερ και Τουσκ είπα ότι θα ανοίξουμε τις πύλες και θα ευχηθούμε «καλό ταξίδι» στους πρόσφυγες, παραδέχεται ο Τούρκος πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις του Euro2day.gr για τους εκβιασμούς. Δηλώνει ότι είναι πάγια θέση...

Παραδέχεται τις απειλές με τους πρόσφυγες ο Ερντογάν!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι είχε πει στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στον Ντόναλντ Τουσκ ότι θα έρθει η ώρα, όταν η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες της ώστε οι μετανάστες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, δήλωση που είχε αποκαλύψει τη Δευτέρα το Euro2day.gr.

«Κατά το παρελθόν σταματούσαμε τον κόσμο στις πύλες προς την Ευρώπη, στην Αδριανούπολη σταματούσαμε τα λεωφορεία τους. Αυτό συμβαίνει μια-δυο φορές και μετά θα ανοίξουμε τις πύλες και θα τους ευχηθούμε να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι, αυτό είπα», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η Sabah, στη διάρκεια της συγκεκριμένης ομιλίας στην Αγκυρα υποστήριξε ότι η θέση αυτή είναι πάγια θέση της Τουρκίας(!) σημειώνοντας ότι τα ίδια λέει σε κάθε ευκαιρία.

Όπως είχε αποκαλύψει τη Δευτέρα το Euro2day.gr, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τον Γιούνκερ και τον Τουσκ, τον Νοέμβριο, είχε απειλήσει να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με μετανάστες, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρόσφεραν στην Τουρκία μια καλύτερη συμφωνία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα αποκάλυπταν μια έντονη συζήτηση, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος πρακτικά απειλούσει την Ευρώπη λέγοντας ότι: 

1. Θα στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες και δη μικρά παιδιά να... πνίγονται στις ακτές της.

2. Δεν αποδέχεται τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια που είχε συμφωνήσει και θέλει 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία. Εκανε μάλιστα λόγο και για τη διάθεση στη χώρα του έως και 30 δισ. ευρώ από δωρητές.

Ο ίδιος ζητούσε άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ συντομότερα, υποστηρίζοντας ότι δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν. Από τα έγγραφα αποκαλύπτεται επίσης ότι η Κομισιόν σκοπίμως καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσει να κερδίσει τις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v