Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετωπική στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Να μην ξεκινήσει καν η συζήτηση ζήτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης που βάζουν θέμα αντισυνταγματικότητας. Να σταματήσουν το κατενάτσιο και να παίξουν μπάλα, ζήτησε ο Ν. Παππας. Το μήνυμα Τσίπρα.

Μετωπική στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Με το καλημέρα ξεκίνησε η κόντρα στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες. Μια συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άμεσα έθεσε ζήτημα ζητώντας να μην συζητηθεί η τροπολογία δεδομένου ότι εντάχθηκε εκπρόθεσμα σε νομοσχέδιο που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τη Βουλή (αφορά κύρωση διμερούς συμφωνίας με τη Λευκορωσία για τις μεταφορές).

Ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής να μην ξεκινήσει η καν η διαδικασία της συζήτησης, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να απαντά ότι αυτή η διαδικασία έχει ακολουθηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

O Νίκος Δένδιας επίσης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει η συζήτηση και ότι πρέπει η τροπολογία να αποσυρθεί και να συζητηθεί κανονικά. Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για «πρεμούρα» της κυβέρνησης να προχωρήσει τη διαδικασία.

Παππάς: Κόφτε το κατενάτσιο

Τους τόνους ανέβασε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς που απάντησε με καρφιά στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί για καθυστέρηση της διεξαγωγής του διαγωνισμού. Οπως είπε: «Νομίζω ότι η αντιπολίτευση έχει βάλει στο τραπέζι του διαλόγου το επιχείρημα της βιασύνης. Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι εσείς δε βιαζόσασταν καθόλου να γίνει ο διαγωνισμός γιατί 25 χρόνια ζήσατε μαζί με το καθεστώς της ανομίας. Δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι εμείς αιφνιδιάσαμε. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί εδώ και 3,5 μήνες. Περιμέναμε τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Ένα πράγμα θα σας πω. Κόφτε το κατενάτσιο, και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα».

Τσίπρας: Τέλος στη διαπλοκή και τα συστήματα παραεξουσίας

Εν μέσω συνεδρίασης μάλιστα παρενέβη και ο πρωθυπουργός μέσω twitter:

«Ηρθε η ώρα να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η χώρα να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Η κυβέρνηση θα δείξει ξεκάθαρα απόψε στη Βουλή την αποφασιστικότητα της να βάλει τέλος στη διαπλοκή και τα συστήματα παραεξουσίας. Παρακολουθήστε απόψε την ομιλία μου στη ζωντανή αυτή δημοκρατική διαδικασία. Η χώρα γυρίζει σελίδα», έγγραψε σε τρια tweet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v