Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάλυπταν τόσα χρόνια τη διαπλοκή, τόνισε ο πρωθυπουργός. Οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες είναι πολλές για τα δεδομένα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρωπαικά δεδομένα. Πώς λειτουργούσε η διαπλοκή στα ΜΜΕ.

Τσίπρας: Βάζουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά

Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει ποιοι επιδιώκουν να μπει μια τάξη στην ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνησής να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός οι υπόγειες διαδρομές της διαπλοκής είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλες μας. Η πολιτική εξουσία τρέφει την οικονομική και μιντιακή η εξουσία και αυτή προσφέρει απλόχερη στήριξη στην πολιτική εξουσία.

ΜΜΕ που κατά κοινή ομολογία έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες για να στηρίζουν πολίτικά χρεοκοπημένα κόμμα με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις σε κρατικές εργολαβίες και προμήθειες.

Αυτή είναι η δομή της διαπλοκής χρόνια τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτή η πραγματικότητα διαρκεί εδώ και δεκαετίες.

Ένα χρόνο πριν λάβαμε εντολή από το λαό να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και το κατεστημένο.
Η εντολή ήταν να πολεμήσουμε τη διαφθορά και τις εστίες ανομίας από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες των μίντια.

Tα υπερκέρδη από τη διαφθορά προφανώς τοποθετηθήκαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Για αυτό και όταν έβγαιναν στην επιφάνεια λίστες με μεγαλοκαταθέτες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν ή τις έβαζαν στο συρτάρι.

Ζητάμε να πληρώσουν τους φόρους τους όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες. Ζητάμε να μας πουν γιατί ξεχνούσαν να κάνουν δηλώσεις πόθεν έσχες για πολλά χρόνια. Ζητάμε να πληρώσουν φόρους και τέλη συχνοτήτων και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και να μπει μια τάξη, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι κάλυπταν τη διαφθορά. Πουλάτε εκδούλευση σε κάποιες κυρίους. Υπόσχεστε ότι θα μας εμποδίσετε. Δεν θα μας εμποδίσετε. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην διαφθορά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρύθμιση που φέρνουμε σήμερα είναι μέρος των προγραμματικών μας δηλώσεων. Αν για κάτι μπορούσε να μας κατηγορήσει κανείς είναι ότι αργήσαμε να φέρουμε τη ρύθμιση. Αργήσαμε γιατί τρέφαμε την ελπίδα ότι και η συντηρητική παράταξη θα συμφωνούσε να μπει τάξη στο τοπίο.

Στόχος μας ήταν να ορίσουμε συναινετικά τα μέλη του ΕΣΡ. Μόλις εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ ο Μητσοτάκης έσπευσε να εμποδίσει την εκλογή του ΕΣΡ.

Αντιμετωπίσαμε όλες τις προφάσεις της ΝΔ με καλή θέληση. Έγιναν τρεις συνεδριάσεις και η ΝΔ στην πραγματικότητα η ΝΔ μας είπε πως δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός.

Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής από τη ΝΔ. Η ΝΔ παραβιάζει μια συνταγματική της υποχώρηση.
Αυτοί που τις τελευταίες ημέρες αγωνιούν για τους αγρότες είναι εκείνοι που εξαπέλυαν μύδρους εναντίον των αγροτών. Πλέον δεν τους πιστεύει κανείς, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εμείς ήρθαμε στην εξουσία για να αλλάξουμε τις δομές και να τελειώσουμε το πάρτι της διαπλοκής.

Ελέγχουμε εξαντλητικά τις λίστες των φοροφυγάδων και από σήμερα βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ξεκινάμε το διαγωνισμό για 4 πανελλαδικές άδειες τηλεοπτικής εμβέλειας.

Τόνισε πώς στην υπόλοιπποη Ευρώπη ο αριθμός των αδειών είναι περιορισμένος. Οι άδειες σε Πορτογαλία, Αυστρία και Τσεχία οι άδειες είναι δυο. Στην Ισπανία είναι δυο όταν τώρα στην Ελλάδα είναι οκτώ.

Στη Γερμανία οι αντίστοιχές άδειες είναι έξι. Με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα οι τέσσερις άδειες είναι πολλές, όχι λίγες.

Η αγορά πρέπει να έχει κανόνες τους οποίους το κράτος εγγυάται. Αυτό μας συμβουλεύει και η Κομισιόν, είπε.

Ανέφερε πώς αν η ΝΔ δεν ζητήσει ονκομαστική ψηφοφορία θα το ζητήσει η κυβέρνηση.

 

 


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ: Είμαστε αποφασισμένοι να... από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v