Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα
Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι αγρότες στο Σύνταγμα οι οποίοι μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτύρονται για δεύτερη ημέρα ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μαζί τους είναι και οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, όπου πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην συνέχεια με πορεία έφθασαν ώστε να ενωθούν με τους αγρότες στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν κάνουν πίσω

Οι αγρότες τονίζουν πως αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το «νόμο λαιμητόμο» δεν θα αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως μάλιστα ανέφερε χθες το βράδυ στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, "έρχονται δύσκολες ημέρες". Είκοσι τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, τα οποία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αγρότες

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

 


Real.gr ΑΓΡΟΤΕΣ από realmedialive

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v