Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Δεν θα γίνουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται υπογράμμισε ο Υπουργός Άμυνας. Διευκρίνισε το ρόλο που θα έχει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τι δήλωσε για το θέμα της πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους προς το Ιράν και την αλλαγή πορείας.

Καμμένος: Δεν θα γίνουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία

Δεν θα γίνουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος «στον ενικό», συμπληρώνοντας πώς οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν ανατολικά από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Τα πλοία του ΝΑΤΟ θα παρακολουθούν τις προσφυγικές ροές και θα ενημερώνουν την τουρκική και την ελληνική ακτοφυλακή όπως επίσης και την Frontex. Oι νατοικές δυνάμεις θα επιβλέπουν την επιστροφή, όπου είναι δυνατόν, των μεταναστών στα τουρκικά παράλια, πρόσθεσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται. Τόνισε ότι η τουρκική ακτοφυλακή σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα τα σκάφη με τους πρόσφυγες.

Αναφορικά με το θέμα του ανεφοδιασμού του πρωθυπουργικού αεροσκάφος στην πορεία προς το Ιράν, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πως η Τουρκία επέτρεψε την υπερπτήση του αεροσκάφους πάνω από τον εναέριό της χώρο. Ζήτησε όμως ο ανεφοδιασμός του αεροπλάνου να γίνει σε τουρκικό έδαφος και όχι στη Ρόδο.

Η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας και ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους έγινε στην Αίγυπτο, τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v