Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Δεν πάμε ούτε βήμα πέρα από τη συμφωνία

Σε γρήγορη επάνοδο των δανειστών ελπίζει η κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής το ραντεβού του Αλ. Τσίπρα με τους αγρότες, ανακοίνωσε η Ολγα Γεροβασίλη. Οι θέσεις για το προσφυγικό.

Γεροβασίλη: Δεν πάμε ούτε βήμα πέρα από τη συμφωνία

Το κλείσιμο των συνόρων δεν λύνει τα προβλήματα, τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε ότι δεν αρκεί η Ελλάδα να κάνει ό,τι της αναλογεί. «Πρέπει όλοι να κάνουν όσα συμφωνήσαμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «κλειδί» για την ανακοπή των ροών είναι η Τουρκία.

Ανακοίνωσε ότι θα γίνει συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, τριμερής (Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία) αλλά και συνάντηση των χωρών που συντάσσονται με το σχέδιο μετεγκατάστασης. Απαντώντας σε ερώτηση, επανέλαβε ότι κάποιες χώρες προχωρούν σε ακραίες θέσεις και κλείνουν σύνορα, τονίζοντας ότι η μάχη απέναντι σε αυτές τις κινήσεις είναι συνεχής. 

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τον ρόλο του ΝΑΤΟ αναφορικά με θέματα εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου του κειμένου που υπεγράφη και των όρων που περιέχει.

Οι αγρότες

Εχουμε τρία αιτήματα για διάλογο, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, εκτιμώντας ότι αυτά συνιστούν πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των αγροτών. Κάλεσε δε τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανεξετάσουν τη στάση τους. 

Αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό, είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στις υφιστάμενες ελληνικές προτάσεις. Κάλεσε τους αγρότες να αποφύγουν ενέργειες που πλήττουν την οικονομία, όπως το κλείσιμο συνόρων.

Ευελπιστούμε για γρήγορη επιστροφή των θεσμών

Η επικοινωνία με τους θεσμούς είναι συνεχής. Εχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν γρήγορα, σημείωσε. Όπως είπε, φωνές που αμφισβητούν την ίδια τη συμφωνία δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ευρώπη, αφήνοντας αιχμές για τις θέσεις που πήρε ο Π. Τόμσεν.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι, αλλά δεν θα πάει ούτε μισό βήμα πέρα από αυτή», ξεκαθάρισε.

Οι άδειες

Ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποκάλυψε. Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να μπει τάξη και στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Μίλησε για την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σχέδιο και αυτό θα γίνει μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες. Αναφορικά με το διαδίκτυο, σημείωσε ότι θα υπάρξει οργανωμένος διάλογος. 

Για την πτήση προς Ιράν

Απαντώντας σε ερώτηση για την πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους προς το Ιράν και το γεγονός πως δεν προσγειώθηκε η πτήση στη Ρόδο, είπε ότι υπεβλήθη σχέδιο πτήσης προκειμένου να πετάξει το αεροσκάφος πάνω από τουρκικό έδαφος αφού ανεφοδιαστεί στη Ρόδο. Όταν ζητήθηκε τροποποίηση του σχεδίου και ανεφοδιασμός στην Τουρκία, αυτό δεν έγινε δεκτό. Δεν δόθηκε διαφορετικό σχέδιο, έγινε διάβημα διαμαρτυρίας και το αεροσκάφος άλλαξε διαδρομή και ανεφοδιάστηκε στην Αίγυπτο, προκειμένου να υπάρχουν αρκετά καύσιμα ώστε να φτάσει στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v