Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόμσεν: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ενημέρωσε το Δ.Σ. του Ταμείου για τις εξελίξεις και αναφέρθηκε σε ένα δύσκολο διάστημα στο προσεχές μέλλον για την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και το θέμα του χρέους.

Τόμσεν: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα

Σε ένα δύσκολο διάστημα στο προσεχές μέλλον για την Ελλάδα αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολ Τόμσεν, ενημερώνοντας την Τετάρτη το συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ενημέρωσε το Δ.Σ. του Ταμείου για τις εξελίξεις και σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε σε ένα δύσκολο διάστημα στο προσεχές μέλλον για την Ελλάδα αλλά και στην ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και το θέμα του χρέους.

Το ερώτημα που αναμένεται να τεθεί στην κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους είναι: Αν κάνετε λίγες μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστεί μεγάλη ελάφρυνση χρέους, αν κάνετε πολλές μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστεί λιγότερη ελάφρυνση χρέους, φέρεται να σημείωσε ο κ. Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν επέμεινε στα όσα έγραψε στο blog του ΔΝΤ την περασμένη Πέμπτη για την ανάγκη νέας περικοπής συντάξεων, αν και από τη συνάντηση δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις για το περιεχόμενο του κειμένου. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ταμείου, τα ίδια είχε πει και μια ημέρα νωρίτερα στο Eurogroup.

«Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός ανάμεσα στο ταμείο και την Ευρώπη», επισήμανε ένα άλλο στέλεχος του ταμείου. Επαναλήφθηκε, τέλος, η θέση ότι τα στελέχη του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα όταν δουν τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v