Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες

Τι θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ στο σημερινό ραντεβού με εκπροσώπους των αγροτών. Ποιος ο στόχος των αλλεπάλληλων θεσμικών του συναντήσεων. Η «επιστροφή στην κοινωνία» και οι επαφές με τους πολίτες της... διπλανής πόρτας.

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες

«Καταλαβαίνω την οργή σας, όμως ο τρόπος που διαμαρτύρεστε σας αδικεί». Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει στους εκπροσώπους των αγροτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την απογευματινή συνάντησή τους στη Συγγρού.

Σταθερός στη μέχρι τώρα θέση της ΝΔ όσον αφορά στο αγροτικό, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι κάποια από τα αιτήματα των αγροτών είναι λογικά και απόλυτα κατανοητά, θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, ωστόσο, όπως θα πει, το κλείσιμο των δρόμων και η παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της ήδη ταλαιπωρημένης ελληνικής οικονομίας από την πλευρά των αγροτών δεν θα πρέπει να συνεχιστεί.

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς αν ισχύσουν οι νέες εισφορές και η νέα φορολογία τους, απλώς θα πεθάνει ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας όμως ότι «το δημόσιο συμφέρον θέλει ανοικτούς δρόμους». Και αυτό θα είναι σε γενικές γραμμές και το περιεχόμενο της σημερινής παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πρώτο του τετ α τετ με τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Και δεν θα είναι η μοναδική ομάδα που βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα μια σειρά θεσμικών συναντήσεων με εκπροσώπους εργαζομένων, φορέων και κοινωνικούς εταίρους, όπως έκανε πρόσφατα με την επίσκεψή του στη ΓΣΕΕ, καθώς και με πολίτες «της διπλανής πόρτας».

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την ΚΕΔΕ, αύριο με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και την Τετάρτη με αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στόχος του είναι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, να αναδείξει τις «απαράδεκτες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού σε ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς, καθώς και στην επιχείρηση κομματικοποίησης του κράτους».

«Θα είμαστε απέναντι»

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας, σε κάθε ευκαιρία, «προσπαθεί να δημιουργήσει μια καθεστωτική πραγματικότητα στο κράτος, λόγου χάρη, με έφοδο κατά των αρχών, με τον τρόπο για την αδειοδότηση των καναλιών, τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, τον τρόπο αλλαγής των διοικήσεων στα νοσοκομεία. Και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε, θα είμαστε απέναντι», λένε οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει σε επαφή με ανθρώπους στα πεδία που δραστηριοποιούνται, τους χώρους εργασίας τους, με σκοπό, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα, «να δει και να ακούσει από πρώτο χέρι την αγωνία, τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις εκείνων που βιώνουν καθημερινά την κρίση και τις συνέπειές της στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειών τους». Πρόθεσή του -συνεχίζει το γαλάζιο στέλεχος- είναι να αναδείξει τα αρνητικά αποτελέσματα κυβερνητικών χειρισμών σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Η λέξη-κλειδί που θα χρησιμοποιήσει κατά τις συγκεκριμένες επαφές του ο κ. Μητσοτάκης είναι οι «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες -εκτιμά- είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Ανάκτηση εμπιστοσύνης

Πρόκειται για μία προσπάθεια «επιστροφής της ΝΔ στην κοινωνία» και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών που το τελευταίο διάστημα της έχουν «γυρίσει την πλάτη».

Μέσα στην εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ώστε να ενημερώσει τους γαλάζιους βουλευτές για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες και να επαναπροσδιοριστεί η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στις προθέσεις του νέου προέδρου της ΝΔ είναι να συγκαλεί τα κομματικά όργανα ανά τακτά διαστήματα, αποφεύγοντας σχετικά λάθη των προκατόχων του συνοδευόμενα από αντίστοιχες εσωκομματικές γκρίνιες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v