Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής διαλέγω εκλογές»

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ συμπληρώνοντας «ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους». Υπέρ περικοπών στο Δημόσιο για να μειωθούν οι φόροι. Τι απαντά για πόθεν έσχες και Παπασταύρου.

«Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής διαλέγω εκλογές»

Απέρριψε εκ νέου τα σενάρια συνεργασίας σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει απαραίτητη εμπιστοσύνη στον Τσίπρα», τόνισε μιλώντας στο Star κάνοντας λόγο για «άβυσσος που χωρίζουν τις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε συμπληρώνοντας «ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ η σημερινή κυβέρνηση «έχει δείξει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση». Απαντώντας μάλιστα τι θα γίνει σε ερώτημα που χαθεί η δεδηλωμένη είπε ότι θα γίνει ότι προβλέπει το Σύνταγμα. Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να προβλέψει αν θα γίνουν εκλογές αλλά μεταξύ «εκλογών και οικουμενικής επιλέγει τις εκλογες» τις οποίες όπως είπε μπορεί να αντέξει η χώρα.

Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω γιατί δεν έχω τη δυνατότητα. Αν απολέσει ο Αλ. Τσίπρας την πλειοψηφία θα είναι δική του ευθύνη. Εχει κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα. Η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκυβερνήσει, τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν πάσχει από «πρωθυπουργήτιδα» υποστήριξε ότι προτιμά τις καθαρές λύσεις. Μια κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν από τη φύση της θνησιγενής, τόνισε.

Το ασφαλιστικό

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι έκανα προτάσεις στο ασφαλιστικό, αλλά τις χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερες». Όπως είπε κατέθεσε προτάσεις για μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές και παρεμβάσεις στα ευγενή ταμεία. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό.

«Δεν βλέπω πρόοδο στη διαπραγμάτευση. Γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες. Δεν ξέρω αν ο Αλ. Τσίπρας δεν προσπαθεί να στρώσει μια κατάσταση ανάλογη του 2015 που θα είναι καταστροφική».

Ο «λαϊκισμός» Τσίπρα

Ερωτηθείς για το ότι συντάχθηκε με το αίτημα των αγροτών για πλήρη απόσυρση του ασφαλιστικού τόνισε ότι είπε σήμερα στους αγρότες ότι είναι ενάντια στα μπλόκα. «Εγω δεν θα γίνω Τσίπρας», είπα να αποσυρθεί το ασφαλιστικό γιατί στον πυρήνα του είναι προβληματικό, διχάζει την κοινωνία μεταξύ συνταξιούχων και εργαζομένων.

Επιμέρους άρθρα μπορεί να ψηφίσουμε αλλά δεν βλέπω τον πρωθυπουργό να κινείται στη δική μας λογική.

Να εξηγήσουμε στους πολίτες τι πρέπει να κάνουμε

Πιστεύω βαθιά ότι είμαστε μπροστά σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο. Μπορούμε να αναπτυχθούμε με ποσοστά έως 5% αρκεί να περιορίσουμε κι' άλλο τις κρατικές δαπάνες για να μειώσουμε τους φόρους. «Αρκει κάποιος να το πιστεύει και να το εφαρμόσει», είπε.

Επενδύσεις και δουλειές. Γι' αυτό μπορώ να δεσμευτώ στους πολίτες, υποστήριξε αλλά όπως τόνισε «οι απολύσεις δεν είναι λύση για το Δημόσιο».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «δεσμεύομαι ότι θα κάνω μια καινούργια αρχή» και δεν θα γίνουν κομματικές προσλήψεις όπως γίνονταν στο παρελθόν. Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ μπορούσε δεν το έκανε.

Χαρακτήρισε μονόδρομο το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Η εξυγίανση της ΕΡΤ προχώρησε καλύτερα μέσα από την διαδικασία που ακολουθήθηκε αν και υπήρξε πληγή στην πολυφωνία, παραδέχτηκε.

Το τρίτο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα λαθών της κυβέρνησης Τσίπρα

Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς τρίτο μνημόνιο. Η Ελλάδα θα μπορούσε με τη στήριξη της προληπτικής γραμμής να τα βγάλει πέρα και να συνεχίσει.

Το τρίτο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα τραγικών λαθών της κυβέρνησης Τσίπρα. Επανέλαβε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε πώς θα ήταν καλό να μην συμμετείχε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Εχει μια σειρά από εμμονές και επιμένει να υπερεκτιμά το δημοσιονομικό κενο, ξεκαθάρισε. «Εχουμε μπροστά μας μια πραγματικότητα».

Προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να μας το δώσει κανείς, υποστήριξε.

Για την κυβέρνηση Σαμαρά ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που υπήρχαν παρέδωσε την οικονομία και την χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την βρήκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή είναι καλές.

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πώς δεν μνετάνιωσε που δεν ψήφισε για ΠΤΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θεωρώ ότι ο Πρ. Παυλόπουλος είναι καλός πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει αμηχανία για το γεγονός ότι δεν τον ψήφισα, δήλωσε. Τον σέβομαι απόλυτα, συμπλήρωσε.

Δεν ανησυχώ για Grexit

Ο Προέδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η δραχμή θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά.

Δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα εντελώς μόνη. Δεν ανησυχώ για το Grexit, ανησυχώ για το αν η Ελλάδα θα σέρνεται μέσα στην ευρωζώνη.

Η Ευρώπη πολλές φορές έχει παράλογες απαιτήσεις αλλά και εμείς δεν εφαρμόσαμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε.

Αναφορικά με τη συνάντηση Μέρκελ σημείωσε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση για την παροχή στήριξης στον Τσίπρα.

Για τα πολιτικά ανοίγματα

Με ενδιαφέρει να κάνω πολιτικά ανοίγματα στο χώρο του μετριοπαθούς κέντρου. Οι πόρτες της ΝΔ πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές, ανέφερε συμπληρώνοντας πως σε πρώτη φάση τον ενδιαφέρουν οι πετυχημένοι πολίτες της περιφέρειας.

Το ΕΣΡ υπεύθυνο για τον αριθμό των καναλιών

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε πώς είναι υπέρ της εξυγίανσης αλλά το θέμα πρέπει να αποφασίσει το ΕΣΡ.

Διερωτήθηκε γιατί πρέπει τα κανάλια να είναι μόνο τέσσερα. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο όπως τη συμφέρει. Η αγορά πρέπει να καθορίσει πόσα κανάλια θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, δήλωσε.

Οι λίστες και τα πόθεν έσχες

Το 2012 συζητούσαμε μόνο για τεχνική βοήθεια με τον Μπόργιανς, υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ. Διαχωρίζω το θέμα της λίστας φοροφυγάδων που υπήρξε το 2015. Αν ο κ. Παπασταύρου είχε φορολογική εκκρεμότητα αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Ο ίδιος βοήθησε τη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Καταλαβαίνω την καχυποψία. Δεν θα ισχυριστώ ότι η ΝΔ έχει ηθικό πλεονέκτημα», προσέθεσε.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μερίδιο στην διόγκωση της διαφθοράς, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής, είπε.

Λυπάμαι όταν η πολιτική ζωή του τόπου επιστρέφει σε λογικές νεοαυριανισμού, απάντησε για το θέμα της συζύγου του. Ήμασταν σε διάσταση 8 χρόνια και καταθέταμε ξεχωριστά πόθεν έσχες, διευκρίνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v