Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμού του εκδότη και των δημοσιογράφων

Ποσό που έφτανε τις 550.000 ευρώ τον μήνα φέρονται να εξασφάλιζαν από εκβιασμούς ΔΕΚΟ αλλά και πολιτικών προσώπων. Απίστευτα στοιχεία περιλαμβάνει το διαβιβαστικό της αστυνομίας. Τα ραντεβού, οι συνεννοήσεις, οι απειλές και τα δημοσιεύματα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμού του εκδότη και των δημοσιογράφων

Απίστευτα στοιχεία και λεπτομέρειες για το πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιασμών στο οποίο φέρονται να συμμετείχαν ο εκδότης (Παν. Μαυρίκος-φωτ.) και δύο ακόμη δημοσιογράφοι (Π. Μουσσάς και Χρ. Φράγκου) προκύπτουν από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Παράλληλα, νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες, καθώς από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει εμπλοκή και άλλων προσώπων της ενημέρωσης και υπευθύνων εντύπων και ηλεκτρονικών σελίδων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των κατηγορουμένων, το κύκλωμα κέρδιζε περίπου 550.000 ευρώ τον μήνα από εκβιασμούς ΔΕΚΟ αλλά και πολιτικών προσώπων.

Από τη δικογραφία προκύπτει επίσης ότι ο ένας εκ των δημοσιογράφων, ο Μουσσάς, φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας:

Στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά, ο οποίος "απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παν. Μαυρίκο, για να μη γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying".

Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. Μαζί τής πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Μουσσάς την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της λέγοντας "έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου", δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση, απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στον Μαυρίκο για να μη γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα "Ακρόπολη".

Στις 9 Φλεβάρη, με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και Attica Bank, ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.

Σημειώνεται ότι ο Μουσσάς είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η ΑΚ και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της.

Μετά από αυτή την κατάθεση της ΑΚ, όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκομένων.

Στις 12 Φλεβάρη η ΑΚ συναντήθηκε με τον Μουσσά στον Φλοίσβο και η συνάντησή τους ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι οι φίλοι του έχουν φτιάξουν μία ομάδα η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου, εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Όταν θέλουμε να γαμ****, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γαμ**** μέσα από την κυβέρνηση".

Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών. Στη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, του Βαγγ. Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο όπως είπε υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Όταν η Α.Κ. ρώτησε τι θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στον Μαυρίκο, ο Μουσσάς τής απάντησε: "Άμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε". Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.

Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρίες).

Στη συνέχεια της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός, ανεβοκατεβάζοντας άρθρα, και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ.Τ. (lykabitos.gr), Β.Μ. (kourdistoportokali), Ν.Κ. (ι-reporter.gr και press.com.gr), Γ. (εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και περιοδικά με θέματα life style) και Γ.Φ. (sofokleous10.gr και moneytimes.gr).

Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για τον Γ.Φ., από τον οποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα.

Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως (;) τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Με τον άλλο το μαλ*** τίι έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω... να μη μας απασχολεί. Να μη μας χαλάσει το σύστημα".

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μουσσάς επικοινώνησε με τον Γ.Τ., τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Γ.Τ. τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες στις εφημερίδες Μπουρλότο, Αξία και Καρφί, υπέρ του Ν. Παππά.

Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με τον Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την Α.Κ. όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα". Ο Μαυρίκος ενημέρωσε τον Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου στα Παραπολιτικά θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας τον υπουργό Νικ. Παππά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μουσσάς με τον Β. Μπ., του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για τον διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του, Ρ. Δούρου. Ο Μουσσάς φέρεται να του είπε να κατεβάσει ό,τι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίζει να γράφει θετικά.

Ανάλογη επικοινωνία είχε με τον Νικ. Κ., λέγοντάς του ότι θα εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην Α.Κ., στον Φ. και τον Μαυρίκο. Ο τελευταίος τής ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Όταν έφυγε ο Μαυρίκος, ο Μουσσάς ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να κέρδιζαν χρήματα ακόμη και από εικονικές ιστοσελίδες.

Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Μουσσά και Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις. Φράγκος και Μουσσάς φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: "Η Δούρου μαλ***, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στον στρατό εκεί να πας, δεν θα πάρεις".

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιον να χτυπήσει.

Σε επικοινωνία του με τον Αθ. Τσ., διευθυντή της ιστοσελίδας thetoc.gr, φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψήφιες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα, με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μουσσάς είπε χαρακτηριστικά: "Έχω δύναμη να τους γαμ*** και να τις κάψουμε τελείως".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v