Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις

Μία ευρεία πολιτική συναίνεση θα αύξανε επίσης την πιθανότητα επιτυχίας των μεταρρυθμίσεων και θα μείωνε την αβεβαιότητα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε εκδήλωση στους Δελφούς.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τώρα τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, για να αποφύγει μεγαλύτερο κόστος στο μέλλον, δήλωσε την Παρασκευή από τους Δελφούς ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

"Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες για οποιαδήποτε χώρα, ειδικά μετά από μία παρατεταμένη οικονομική ύφεση. Αλλά αυτό συνιστά έναν ακόμα λόγο που οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. Το κόστος και οι προκλήσεις θα είναι μεγαλύτερες στο μέλλον", είπε ο Mοσκοβισί σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στο φόρουμ των Δελφών.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι μία ευρεία πολιτική συναίνεση θα αύξανε επίσης την πιθανότητα επιτυχίας και θα μείωνε την αβεβαιότητα. "Η ομάδα μου βρίσκεται στην Αθήνα από τα μέσα Ιανουαρίου, μαζί με τους εταίρους μας. Είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι το γενικό κλίμα των συζητήσεων ήταν θετικό", πρόσθεσε.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε ευθέως λόγο για την ανάγκη να ληφθούν «μέτρα για την ικανοποίηση των στόχων του μεσοπρόθεσμου πρωτογενούς πλεονάσματος» και πρόσθεσε στο «καλάθι» των δράσεων τις «συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, που συνιστούν πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας» καθώς επίσης για τη φορολογία εισοδήματος και την ανεξάρτητη φοροεισπρακτική αρχή.

«Αν και έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», τόνισε και περιέγραψε το πλαίσιο: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση θα καταδείξει ότι η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά τη δική της σταθεροποίηση. Και μας επιτρέπει να εισέλθουμε στο επόμενο κρίσιμο κεφάλαιο των συζητήσεών μας, εκείνο των πιθανών μέτρων για το χρέος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v