Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσαρέσκεια Ντάισελμπλουμ για το «μπλογκάρισμα» Τόμσεν

«Δεν κρίνω σωστή τη δημοσιοποίηση εκτιμήσεων σε προσωπικό μπλοκ», δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup. Υπάρχουν δημοσιονομικά κενά στο ασφαλιστικό.

Δυσαρέσκεια Ντάισελμπλουμ για το «μπλογκάρισμα» Τόμσεν

Ενοχλημένος από την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και ειδικότερα του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματός του Πoλ Τόμσεν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας προς «Το Βήμα».

«Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας διαπραγμάτευσης στην οποία γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές να καθοριστεί το ύψος των μέτρων που απαιτούνται από την Ελλάδα, δεν κρίνω σωστή τη δημοσιοποίηση εκτιμήσεων σε προσωπικό μπλοκ», σχολίασε για την κίνηση Τόμσεν να γράψει το γνωστό άρθρο για την Ελλάδα.

Απέφυγε να εκτιμήσει το ύψος των δημοσιονομικών κενών λέγοντας ότι «αναμένω τις διαπιστώσεις των δανειστών, που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια σοβαρή πρόταση, η οποία φαίνεται να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, όμως τα επόμενα τρία χρόνια, μεταξύ 2016-2018 υπάρχουν δημοσιονομικά κενά, καθώς οι συνταξιοδοτικές δαπάνες πρέπει να συνεχίσουν να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v