Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λοβέρδος: Παράνομος ο διορισμός του προεδρείου της ΡΑΕ

«Ο κανονισμός της Βουλής είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως για οποιαδήποτε τοποθέτηση στις Ρυθμιστικές Αρχές απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Λοβέρδος: Παράνομος ο διορισμός του προεδρείου της ΡΑΕ

Καταγγελία για τον παράνομο, όπως επισημαίνει, διορισμό του προεδρείου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καταθέτει ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος. 

Στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Επί προεδρίας της κ. Κωνσταντοπούλου η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία σύμφωνα με το κανονισμό είναι η μοναδική η οποία μπορεί να εγκρίνει την τοποθέτηση Προέδρων και Αντιπροέδρων στις Ρυθμιστικές Αρχές, δεν ενέκρινε την τοποθέτηση Προέδρου και Αντιπροέδρου γιατί από τα μέλη της μόνο τα 9 ψήφισαν υπέρ.

Παρόλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος διόρισε το προεδρείο της Ρ.Α.Ε. κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη του την εσφαλμένη κατά τη γνώμη μας γνωμοδότηση ενός έγκυρου κατά τα άλλα καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Ο κανονισμός της Βουλής είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως για οποιαδήποτε τοποθέτηση στις Ρυθμιστικές Αρχές απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία της αρμόδιας επιτροπής .»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v