ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση μέχρι 6 Μαϊου για το ακίνητο του Βαρθολομιού

Για τις 6 Μαϊου μετέθεσε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την απόκτηση του μεγάλου ακίνητου στη θέση «Θίννες» στο Βαρθολομιό Ηλείας.

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση μέχρι 6 Μαϊου για το ακίνητο του Βαρθολομιού

Κατά ένα μήνα παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής προσφορών για το ακίνητο στο Βαρθολομιό Ηλείας η οποία αρχικά εξέπνεε την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο έχει έκταση 952.172,69 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). Το μεγαλύτερο τμήμα του έχει λοφώδες εδαφικό ανάγλυφο με αμμόλοφους ύψους 3 περίπου μέτρων, ενώ ένα μικρό υπόλοιπο αποτελείται από θαμνώδη βλάστηση. Το σχήμα του είναι πολυγωνικής μορφής με μεγάλο μέτωπο (2.000 περίπου μέτρα) προς την παραλία. Απέχει περί τα 1.200 μ. από την παραλία Θινών ενώ περιμετρικά του βρίσκεται το δάσος των Θινών. .

Η αξιοποίηση του ακινήτου «προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ), με καταλληλότερες προτεινόμενες χρήσεις εκείνες του «Τουρισμού – Αναψυχής» με υποχρεωτική κατασκευή Γηπέδου Γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών και ανάπτυξη Ξενοδοχείου, Τουριστικών Επιπλωμένων κατοικιών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων, που προβλέπεται να συντελέσει καθοριστικά στη συμπλήρωση και αναβάθμιση των τουριστικού προϊόντος και των υφιστάμενων υποδομών».

Ωστόσο, μέχρι την 1η Απριλίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι (που φαίνεται πως είναι αρκετοί μεταξύ των οποίων και διεθνείς όμιλοι) για την απόκτηση ακινήτου, εκτάσεως 627 στρεμμάτων, που πωλεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στο Πόρτο Χέλι. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα πραγματοποιηθεί μέσω έκδοσης ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) και προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου με την «Μικτή Χρήση» σε δύο Ζώνες Υποδοχής. Η μεν πρώτη Ζώνη προτείνεται να υποδεχθεί χρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής και, συγκεκριμένα, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και γήπεδο γκολφ 9 οπών, η δε δεύτερη Ζώνη προτείνεται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αεροδρομίου τύπου Β το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί ιδιωτικά αεροσκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v